L’empresa Endesa invertirà 50,5 MEUR al Baix Llobregat

El pla d'actuacions se centra a renovar, ampliar i millorar la infraestructura elèctrica

Endesa té previst invertir 50,5 milions d'euros al Baix Llobregat per adequar i millorar la xarxa de distribució. El pla d'actuacions, que abraça el període 2021-2023, preveu reforçar el subministrament als prop de 402.000 clients que la companyia té a la comarca, amb especial atenció a incrementar la resiliència de la xarxa i implementar mesures per avançar cap a la digitalització. En aquest sentit, Endesa ha anunciat que adequarà 42 quilòmetres de xarxa elèctrica d'una quarantena de línies de mitjana tensió per reduir el nombre d'incidències, actuant especialment als trams afectats per condicions meteorològiques extraordinàries. En concret, es revisarà l'aïllament i el cablejat de les línies aèries i es renovarà la xarxa subterrània.

ello19213foto20

L'any vinent la companyia també renovarà la subestació de Martorell, que dona servei a gairebé 30.000 clients. En paral·lel, Endesa preveu impulsar l'automatització de les línies elèctriques ampliant un deu per cent els punts telecomandats fins arribar als 850.

Finalment, la companyia preveu desplegar fins al 2023 un pla específic de sensorització i digitalització de centres de transformació per a la transició de la xarxa elèctrica actual a la digital. En concret, impulsarà actuacions per obtenir i gestionar dades sobre els elements de la xarxa elèctrica a 996 instal·lacions de mitjana i baixa tensió, que representen un 18% del mercat gestionat per Endesa al Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Endesa-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
105

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix