Les vendes de les pimes de la comarca, superior al conjunt de Catalunya

PIMEC presenta l'informe de l'Observatori de la patronal sobre els estats comptables de les pimes del territori en el període 2013-2018

PIMEC ha constatat que la xifra de vendes de les pimes del Baix Llobregat fins l'any 2018 és superior a la del conjunt de Catalunya. En una roda de premsa telemàtica per presentar l'informe de la patronal sota el títol 'Una radiografia de les pimes del Baix Llobregat', el president de PIMEC Baix Llobregat–L'Hospitalet, Joan Soler, ha explicat que aquest estudi s'ha fet mitjançant la explotació dels estats comptables que les empreses han presentat al Registre Mercantil en el període 2013-2018. "El teixit productiu del Baix Llobregat presenta globalment registres superiors als del conjunt de Catalunya i mostra una dinàmica clarament positiva des del 2013 fins al 2018", ha dit abans d'alertar que sense més ajudes com l'ampliació de les línies de crèdit ICO o els ERTO "les empreses no podran recuperar-se de la crisi econòmica causada pels efectes de la Covid-19."

técnicas de ventas1

En la seva intervenció, el director de l'Observatori de la PIMEC, Modest Guinjoan, ha fet una exposició d'algunes de les xifres més destacades de l'informe i de les principals conclusions, tot destacant que el nombre de pimes que van presentar els seus estats comptables al registre el 2018, i que han superat els filtres de coherència a la comarca, va ser de 7.478, 1.215 més que el 2016, de les quals un 67,4% pertanyen al sector serveis, un 15,6% a la indústria, el 13,6% a la construcció, i un 0,3% al sector primari.

Característiques

En relació a l'estructura empresarial i en comparació amb el conjunt de Catalunya, al Baix Llobregat en destaca un major pes relatiu del sector industrial amb 3,3 punts per sobre del català, amb un total de 1.391 empreses, i un major pes del metall i maquinària. D'altra banda, Modest Guinjoan ha comentat que "la dimensió mitjana de la pime a la comarca el 2018 va ser d'11,2 empleats per empresa", superior als 9,9 de mitjana que enregistra el conjunt de Catalunya.

Facturació i productivitat

La xifra de vendes mitjana per empresa al Baix Llobregat compta amb valors que es mouen entre els 2 i els 2,3 milions d'euros, sent clarament superior a la del conjunt de Catalunya. En canvi, les empreses de la comarca generen internament menys valor afegit que el conjunt català, de l'ordre de dos punts percentuals al final del període estudiat.

productivitat baix

Per grans sectors, l'industrial és el que factura més per empresa amb el material de transport al capdavant. En canvi, el sector de la construcció és el que factura menys, per bé que és el que genera més valor afegit sobre vendes. A nivell d'activitats, les que generen més VAB són els serveis a les empreses i els serveis financers, assegurances i lloguers.

Sobre la productivitat per empleat, el director de l'Observatori de la PIMEC ha dit que "es va xifrar el 2018 en prop de 51.370€", situant el nivell de la comarca entre un 4 i un 8% per sobre de la productivitat global catalana. A més, ha assegurat que les despeses de personal a la comarca van ser de 37.739€ el 2018 i que, per grans sectors, "la indústria és la que té més despesa per treballador."

Rendibilitat i deute

La rendibilitat, tant econòmica com financera, de les pimes del Baix Llobregat és una mica superior a la del conjunt de Catalunya al llarg del 2013-2018. El 2018 és de prop del 13% i del 7%, respectivament. I la capitalització de la pime comarcal és inferior a la catalana, però acaba el període considerat per sobre del 50%, un percentatge que considerem molt alt. La ràtio de deute a llarg termini té tendència a baixar i la de curt termini, a mantenir-se estable al llarg dels anys estudiats.

Redacció / Foto: PIMEC-Via Empresa

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix