PIMEC anuncia mesures per ajudar autònoms i pimes a Castelldefels

La patronal comarcal i de l’Hospitalet organitza una trobada digital amb l’alcaldessa Maria Miranda on reclama més liquiditat per millorar el finançament i la seva competitivitat

PIMEC Baix Llobregat L'Hospitalet va organitzar una trobada digital amb l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, la tercera tinenta d'alcalde, Eva López i el cap de l'Àrea de Promoció Econòmica del consistori, Santiago Amaro, per donar a conèixer l'Acord de ciutat. Al llarg de la videoconferència, l'alcaldessa s'ha compromès a impulsar mesures des de l'ajuntament per ajudar les pimes i els autònoms de la ciutat a superar els obstacles causats pels efectes econòmics de la COVID-19.

En resposta a les preguntes dels empresaris i empresàries de la patronal al territori, representants de diferents sectors, Maria Miranda va posar de manifest que els hotelers del municipi "estan preocupats pels possibles rebots i volen ser prudents". A més, des del consistori s'ha destacat que a Castelldefels hi ha divuit hotels, setze apartaments turístics i més de 300 restaurants, sent el sector més afectat i un dels que dona més feina, juntament amb el comerç.

acrelia castefa alcaldessa

El president de PIMEC Baix Llobregat -L'Hospitalet, Joan Soler, va aprofitar l'acte per explicar la tasca de la patronal per ajudar a les empreses, destacant l'acció de lobby i posant-se a disposició dels consistoris del territori per donar la màxima cobertura. En aquest sentit, ha alertat que "el teixit productiu necessita liquiditat per millorar el finançament i la seva competitivitat" i va posar en valor la landing de PIMEC de la COVID-19, així com el servei de suport a la viabilitat empresarial i el Pla de contingència perquè els comerços puguin obrir amb totes les mesures de seguretat.

Per part de la patronal, també hi van participar el vicepresident de PIMEC Turisme, Daniel Brasé, els vocals de l'entitat al territori, Sylvia Calvo i Miquel Àngel Mayor, el defensor del soci, Antonio Boza, i la vicepresidenta de PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet, Natividad Pintado, qui va posar en valor la tasca de les taules de treball integrades pels grups municipals, els agents econòmics i socials i el teixit associatiu amb l'objectiu de fer un seguiment permanent de les accions realitzades per a la reconstrucció i recuperació de l'activitat al municipi, així com l'elaboració de noves propostes per garantir els objectius d'aquest pacte.

D'altra banda, el president d'Autònoms PIMEC, Miquel Camps, va exposar la situació del col·lectiu d'autònoms: "Les ajudes no han arribat ni en temps ni en forma i això ha creat molta inseguretat i situacions d'endeutament", a més va lamentar que "la baixada dels ingressos dels autònoms fa que no puguin fer front a les despeses del dia a dia". Per això, va defensar seguir col·laborant entre els agents socials i les administracions públiques per ajudar-los a superar aquesta crisi sanitària i econòmica amb mesures urgents i prioritàries.

Finalment, representants de diferents pimes locals van poder traslladar l'alcaldessa les seves preocupacions i demandes, tot destacant la dificultat en la gestió i tramitació dels crèdits ICO i els ERTO, entre altres qüestions.

Redacció / Fotos: PIMEC Baix Llobregat L'Hospitalet

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix