El Baix Llobregat continuarà sent una comarca competitiva

Els sectors productius amb major afectació per la crisi sanitària són eminentment de serveis (comerç i hostaleria), segons un estudi publicat per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha publicat l’informe Previsió de l’impacte econòmic sobre el PIB i la població ocupada de la Província de Barcelona, derivada de la crisi originada per la COVID-19 a l’any 2020. Aquest informe, realitzat pel Laboratori d’Economia Aplicada AQR-Lab de la Universitat de Barcelona per encàrrec de l’OTEDE de la Diputació de Barcelona, té per objectiu presentar una primera estimació de l’evolució del PIB i els llocs de treball de la demarcació de Barcelona, i de diferents àmbits territorials, per l’any 2020.

Baix Llobregat nord

El que presenta és una síntesi d’aquest informe amb les estimacions del Baix Llobregat, els seus sistemes territorials i municipis més poblats (més de 70.000 habitants). 

Captura de pantalla 2020 06 03 a las 18.01.22

Captura de pantalla 2020 06 03 a las 18.00.52

D’entre els principals resultats d’aquest estudi destaquem:

  • Baix Llobregat competitiu. L’estructura productiva de la comarca continua sent competitiva i tot i estar afectada per la COVID en disminuir la seva productivitat (mesurada en VAB) i la seva ocupació (població afiliada), aquest descens és menor a l’observat en les comarques de l’entorn.
  • Sectors productius amb major afectació.  Els sectors afectats són eminentment de serveis (comerç i hostaleria).
  • Sectors productius en creixement. Amb tot i això, l’informe preveu creixements en productivitat i ocupació en Activitats financeres, assegurances i immobiliàries; informació i comerç i Administració Pública, serveis socials, sanitàries i educació.
  • Sistemes territorials amb major afectació. De manera global, els sistemes territorials que tindran una major afectació seran el Delta i l’Ordal-Llobregat. Llobregat-continu és el sistema amb menor afectació en l’evolució del VAB i de la població afiliada.
 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix