Els sectors productius amb major afectació per la crisi sanitària són eminentment de serveis (comerç i hostaleria), segons un estudi publicat per la Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha publicat l’informe Previsió de l’impacte econòmic sobre el PIB i la població ocupada de la Província de Barcelona, derivada de la crisi originada per la COVID-19 a l’any 2020. Aquest informe, realitzat pel Laboratori d’Economia Aplicada AQR-Lab de la Universitat de Barcelona per encàrrec de l’OTEDE de la Diputació de Barcelona, té per objectiu presentar una primera estimació de l’evolució del PIB i els llocs de treball de la demarcació de Barcelona, i de diferents àmbits territorials, per l’any 2020.
El que presenta és una síntesi d’aquest informe amb les estimacions del Baix Llobregat, els seus sistemes territorials i municipis més poblats (més de 70.000 habitants).
D’entre els principals resultats d’aquest estudi destaquem:
- Baix Llobregat competitiu. L’estructura productiva de la comarca continua sent competitiva i tot i estar afectada per la COVID en disminuir la seva productivitat (mesurada en VAB) i la seva ocupació (població afiliada), aquest descens és menor a l’observat en les comarques de l’entorn.
- Sectors productius amb major afectació. Els sectors afectats són eminentment de serveis (comerç i hostaleria).
- Sectors productius en creixement. Amb tot i això, l’informe preveu creixements en productivitat i ocupació en Activitats financeres, assegurances i immobiliàries; informació i comerç i Administració Pública, serveis socials, sanitàries i educació.
- Sistemes territorials amb major afectació. De manera global, els sistemes territorials que tindran una major afectació seran el Delta i l’Ordal-Llobregat. Llobregat-continu és el sistema amb menor afectació en l’evolució del VAB i de la població afiliada.
Redacció / Fotos: Arxiu