Els treballadors de Nissan tallen la B-23 a Esplugues de Llobregat

La mobilització de protesta ha començat al concessionari Renault perquè la marca francesa es quedarà amb el mercat europeu

Els treballadors de Nissan continuen mobilitzant-se. Aquest han realitzat una nova acció de protesta a Esplugues de Llobregat davant l’anunci de la matriu japonesa de tancar pròximament els centres de producció que té a territori català. La protesta d’aquesta tarda tenia com a objectiu un concessionari Renault del municipi baixllobregatí perquè la marca francesa es quedarà amb el mercat europeu un cop es faci la reestructuració de les àrees d’influència de l’aliança que formen Renault, Nissan i Mitsubishi. Després de concentrar-se davant el concessionari, la manifestació ha acabat tallant la B-23 a Esplugues de Llobregat.

EZhKIQ3WkAU VV5

EZhKHsEXsAAUaha

780 0008 5941663 5c4ddca372a02c1d5b58053ac914b084ver8

Les empreses proveïdores i auxiliars de Nissan encara no han rebut comunicat oficial per part de Nissan sobre el tancament de les plantes de producció de multinacional a Catalunya, que la marca va anunciar la setmana passada. La marxa de Nissan afectarà unes 500 companyies i 25.000 llocs de treball. A la demarcació de Barcelona hi ha el gruix d’empreses que subministren Nissan com Acciona amb 580 persones, Calsonic amb 200 treballadors i on la decisió podria afectar el 100% de la plantilla o Gestamp, on l’afectació seria d’un 75%.

EZhKI9FXYAAIt7j

Front comú

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha afirmat que cal fer un “front comú” amb tots els agents implicats per defensar els llocs de treball de la fàbrica de Nissan a Barcelona. De fet, Maroto ha explicat que mantindrà una reunió aquest dimarts a la tarda després de la sessió de control al Senat amb la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Banca, el Consorci de la Zona Franca i sindicats. “Volem sumar esforços en una lluita que és de tots”, ha dit Maroto a la cambra alta. La ministra d’Indústria ha dit que la decisió de Nissan “ve de lluny” i ha remarcat que la companyia té “problemes estructurals”.

Redacció / Fotos: CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix