Baixa un 30% la contractació laboral a L’Hospitalet i el Baix al març

 A l’abril s’han activat tímidament les ofertes de treball segons el Fòrum Empresarial del Llobregat

Les contractacions en el primer trimestre de 2020 van caure un 14’5% a L’Hospitalet i el Baix Llobregat respecte el quart trimestre de 2019, segons dades del Ministerio de Inclusión, Seguridad Social i Migraciones. Des de la tardor les xifres han anat disminuint, com a reflex de la pèrdua de la confiança empresarial. Però si mirem les xifres dintre d’aquest primer trimestre de 2020, veiem que el mes de gener van augmentar les contractacions respecte desembre, passant de 29.698 a 33.094, tot i que havia finalitzat la campanya del Nadal.

picture 1200

En canvi, des de gener, la caiguda ha estat d’un 30%, en passar dels 33.000 contractes de gener als 29.750 de febrer i els 23.250 de març. Si mirem les xifres de març respecte a l’octubre, la davallada és superior al 40,6%. Com hom podia intuir, a la segona meitat del mes de març gairebé no s’han produït contractes que no estiguin lligats al sector alimentari o de distribució dels mateixos, que suposem són la majoria de les contractacions signades.

0000ndpforumprueba

És de suposar que les dades de l’abril siguin també negatives, donat que tot el mes ha estat sota l’Estat d’Alarma, tot i que a partir de mitjans de mes la borsa de treball d’AEBALL ha vist un increment del número d’ofertes de treball publicades per les seves empreses. En el moment que va començar l’Estat d’Alarma es van deixar de publicar noves ofertes al servei, amb una davallada del 100% entre la primera i la segona quinzena de març. La primera quinzena d’abril tampoc va haver-hi activitat, però a partir del 14 d’abril, la segona quinzena del mes, les empreses han reprès la demanda de nous treballadors, amb un increment del 35%.  

EXUGvelXYAI9Loq

La perspectiva de contractacions pels propers mesos és que retornem a unes xifres estables superiors a les actuals, però que difícilment arribaran a assolir la xifra dels 30.000 contractes mensuals (ni els 40.000 mensuals del segon trimestre de 2019), a causa de les dificultats que tindrà la campanya d’estiu en moltes activitats vinculades al turisme, com per exemple la restauració i l’hoteleria.

Redacció / Fotos: Fòrum Empresarial-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix