PIMEC defensa que els ajuntaments baixllobregatins tinguin múscul econòmic

La patronal demana que els consistoris del territori puguin disposar del superàvit del 2019 i de romanents per definir projectes municipals de reactivació econòmica

PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet defensa que els ajuntaments puguin disposar del superàvit generat el 2019 i dels romanents d’anys anteriors amb l’objectiu de definir i impulsar projectes municipals de reactivació econòmica per tal de poder mantenir llocs de treball, davant el descens d’activitat econòmica general i la situació en què quedaran les pimes i els autònoms després de la crisi sanitària de la covid-19.

sfGQ7F23

La patronal s’ha posat en contacte amb els consistoris mitjançant una carta per fer-los saber que aplaudeix i defensa la possibilitat que el govern espanyol modifiqui la llei orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, per tal que els Ajuntaments puguin disposar del superàvit generat el 2019, uns 3.830 milions d’euros, i dels romanents d’anys anteriors, més de 7.000 milions d’euros. Aquesta proposta permetria als ajuntaments de Catalunya disposar d’uns 2.700 milions d’euros per dissenyar i impulsar projectes municipals de reactivació econòmica. La patronal espera que aquesta mesura es pugui aprovar en el Consell de Ministres de demà.

HODNDdcs

A més a més de demanar que els ajuntaments rebin aquests diners, PIMEC proposa que cada municipi posi en marxa una comissió o una taula per a la reactivació econòmica, de la qual haurien de formar part, entre d’altres, empresaris i representants dels sectors econòmics més importants del municipi.

D’altra banda, la patronal exposa les mesures prioritàries que haurien de preveure els projectes municipals de reactivació econòmica dels ajuntaments catalans:

  • Rebaixa de l’impost sobre béns immobles (IBI) proporcional al temps de confinament i paralització de l’activitat econòmica.
  • Exoneració de l’impost sobre activitats econòmiques (IAE), un tribut municipal íntimament relacionat amb el desenvolupament efectiu de l’activitat econòmica.
  • Creació d’ajuts directes per tal de cobrir costos fixos vinculats amb l’activitat dels autònoms, com lloguers o subministraments.
  • Creació de xecs covid o bé subvencions/desgravacions per cobrir inversions realitzades per autònoms o micro i petites empreses aplicades a la seva activitat en tres línies: sistemes de protecció i anàlisi sanitària, solucions digitals per al negoci, i consultoria per a la viabilitat, reorientació i reactivació econòmica i estratègica.
  • Establiment d’una línia de microcrèdits en condicions avantatjoses destinats a autònoms o micro i petites empreses.
  • Continuació de les obligacions de contractació pública que estiguin en marxa.
  • Impuls de la licitació d’obres i serveis mitjançant la flexibilització de mesures que la dotin de més agilitat.
  • Creació de bons vacacionals o turístics (hostaleria, comerç, restauració, esport...) a utilitzar en establiments del propi municipi.
  • Creació de bons culturals (teatre, cinema, música, museus...) a utilitzar en establiments del propi municipi.
  • Creació de bons baby-sitting per als autònoms que han de treballar i no poden deixar els nens a l’escola ni amb altres persones per risc de contagi.

Redacció / Fotos: PIMEC-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix