El segon ERTO de SEAT s’aplicarà a partir del 27 d’abril

L’empresa té previst realitzar tests PCR als seus 15.000 empleats per a garantir la seva salut i evitar contagis de COVID-19

SEAT ha arribat a un acord amb els sindicats sobre el segon Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) que aplicarà des que es va decretar l’estat d’alarma. L’expedient tindrà vigència a partir del 27 d’abril, data de la tornada a la feina de la fàbrica, que ha estat sense produir cotxes des de l’inici del confinament. D’inici, més de 9.300 treballadors de l’automobilística estaran inclosos en aquest ERTO que no serà de força major sinó per causes organitzatives. Segons l’acord, l’empresa complementarà la prestació de desocupació fins al 80% del sou. A més, el personal amb fills menors de 14 anys tindrà prioritat a l’hora de ser inclòs a l’ERTO i, en canvi, s’establirà un “criteri de desafectació” pels majors de 53 anys. La tornada a la feina serà gradual, en funció dels volums de producció que puguin assumir els centres productius. A l’inici de la segona fase, tornaran a la feina més del 40% del personal, mentre l’ERTO encara afectarà 6.700 persones. En la tercera fase, l’expedient temporal encara estarà vigent pel 33% de la plantilla, és a dir, 3.500 treballadors. Aquest procés pot durar fins a 8 setmanes.

seat segons erto

Durant les setmanes del 27 d'abril i del 4 de maig, SEAT Martorell treballarà a un torn de producció en cadascuna de les tres línies, en les quals es fabriquen el SEAT Eivissa, SEAT Arona, SEAT León i Audi A1, a aproximadament un terç de la capacitat. En conjunt, la companyia fabricarà durant les dues primeres setmanes al voltant de 325 cotxes al dia. A partir de l'11 de maig, ja treballaran dos torns de producció en cadascuna de les línies, també a un terç del volum habitual, la qual cosa permetrà fabricar uns 650 cotxes diaris. SEAT preveu tornar al ritme de producció previ a la crisi a partir de juny, segons l'evolució de la COVID-19 i els seus efectes en l'activitat comercial.

erto seat srgona

Tests PCR a tots els treballadors

L’empresa té previst realitzar tests PCR als seus 15.000 empleats per a garantir la seva salut i evitar contagis de COVID-19. Els tests PCR són la prova diagnòstica més fiable per a identificar si les persones avaluades han contret el virus COVID-19. Un laboratori homologat pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya analitzarà els tests sense repercutir en l'activitat de la sanitat pública, que estaran coordinats pel Servei Mèdic de SEAT, sota la supervisió del Dr. Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa i membre del Comitè Científic de SEAT. Aquests tests formen part d'un ampli paquet de mesures preventives amb l'objectiu de vetllar per la salut i la seguretat dels empleats.

imageCrop1.resizeViewPort.crop.desktopAspectRatiofileReference

El president de SEAT i vicepresident de Finances i IT, Carsten Isensee, ha assegurat que “una vegada superada la fase més dura de la COVID-19, afrontem la primera etapa de tornada a la normalitat sense baixar la guàrdia. És imprescindible aplicar mesures exigents de salut i seguretat per a garantir que la reincorporació al treball es produeix de forma totalment segura. Amb la decisió de SEAT d'invertir en el programa de tests PCR, també ajudem les autoritats sanitàries a conèixer l'abast de la pandèmia”. D’altra banda, el Dr. Bonaventura Clotet ha destacat que “realitzar test a tots els empleats és la millor manera de minimitzar el contagi. A més, des d'un punt de vista epidemiològic, és una gran oportunitat per a enriquir el coneixement científic que tenim del la COVID-19 ja que la plantilla de SEAT és una mostra àmplia i representativa de la societat i els seus resultats, anònims i confidencials, seran la base d'un estudi científic en l'àmbit del Comitè Científic SEAT Empresa Saludable.”

Redacció / Fotos: SEAT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix