Les empreses de l’Hospitalet i del Baix necessiten urgentment mascaretes

El 62% de les empreses hauran de sol·licitar finançament no previst i el 18% afirma que no podrà subsistir sense ajuts

 

Més del 48% de les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat es troben teletreballant a causa de la crisi sanitària del coronavirus i les mesures adoptades pel Govern espanyol durant les últimes setmanes.

Després del qüestionari sobre l’impacte de l’Estat d’Alarma i la COVID-19, AEBALL ha realitzat un segon estudi per veure l'evolució de la situació a les diferents empreses del territori. D'aquesta manera, s'observa que la principal afectació de les companyies està sent el cessament temporal de l'activitat dels seus clients (segons el 82% dels enquestats), seguit per la manca de material de protecció individual (prop d'un 33% dels consultats). En tercer lloc es troba la manca de subministraments i matèries primeres per a seguir desenvolupant la seva activitat (27%).

epi epc

Al voltant del 35% de les empreses asseguren que no poden oferir a les seves persones treballadores totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats i els especialistes. De la mateixa manera, prop del 44% dels consultats necessita disposar d'EPI's amb urgència. 

0000ndp2

Foto

El 23% de les companyies afirmen que encara es troben totalment o parcialment inactives a causa a la crisi actual, mentre que més del 65% dels consultats aposta pel teletreball com a mesura per aconseguir la conciliació laboral davant el tancament d'escoles i per preservar la salut i la seguretat de les persones treballadores durant la pandèmia. Prop del 44% contemplen els ERTO's com a mesura a implementar en el futur i el 36% defensa l'assistència al centre de treball per torns o modificació de l'horari laboral com a mesures per afrontar la crisi si s'allarga en el temps.

financament per empreses

El 62% de les empreses (el passat 2 d’abril eren el 55%) haurà de sol·licitar finançament no previst, i el 18% afirma que no podrà subsistir sense ajuts, amb el qual només el 20% de les empreses (el passat 2 d’abril eren el 25%) estan tranquil·les pel que fa a la seva situació econòmica-financera.

AEBALL està acompanyant i assessorant contínuament a les empreses en les seves urgències i necessitats derivades de la crisi actual i ha creat la Xarxa de Suport COVID-19 que agrupa i dona visibilitat als diferents projectes que s’estan portant a terme. De la mateixa manera, l’entitat ha creat una mini-web amb tota la informació i eines sobre la situació provocada pel coronavirus per ajudar a les empreses en tots els aspectes relacionats amb la crisi sanitària actual.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix