La factura mensual de l’aigua es reduirà

El cànon de l’aigua baixarà un 50% a tots els usuaris domèstics, empreses, comerços i autònoms

La Generalitat, a proposta del Departament de Territori i Sostenibilitat, va aprovar una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua que suposaran un estalvi per a les famílies i les empreses en el seu rebut, davant la pandèmia de la Covid-19 que “no només suposa una emergència sanitària en l’àmbit global, sinó que també té un impacte directe sobre l’economia i el conjunt de la societat”, segons un comunicat.

gU sTrFduKmBe3HTRl4R6tMYpZzCZgBCQ9lXbOrhpzR0I2DOB2kfyU8QcVwpBWU5SBnFOZiRyL P97nUqPaS4 UjRBhUE2e35xMG5zdv4S7089VSg68

Aquesta decisió beneficiarà famílies i empreses durant la situació d’emergència i de crisi provocada pel coronavirus. Un dels instruments que té al seu abast és el de la fiscalitat dels tributs propis, entre els quals hi ha el cànon de l’aigua. Tot i que es tracta d’un tribut finalista, dirigit a finançar els serveis del cicle de l’aigua a Catalunya, una rebaixa temporal podrà alleugerir en part les càrregues econòmiques de la ciutadania i de les empreses que en són contribuents.

És per això que s’han aprovat les següents mesures:

  • Aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig).
  • Aplicar una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques (petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms).

El cost aproximat d’aquestes mesures es quantifica en 50 milions d’euros, que permetran aportar liquiditat a les famílies i a les empreses, amb càrrec a la Generalitat, a través del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A banda d’aquestes mesures, totes les famílies en situació de vulnerabilitat, o les que es puguin trobar en aquesta situació els propers mesos a conseqüència de la repercussió del coronavirus, poden demanar i acollir-se al cànon social zero, que implica no pagar per aquest concepte dins de la factura de l’aigua.

Redacció / Fotos: Aigües de Barcelona-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix