La patronal comarcal reclama mesures econòmiques urgents

PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet remarca que les decisions han de ser contundents i s'han de prendre a temps

PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet, en coordinació amb la resta de seus i delegacions de PIMEC, ha enviat una carta al Consell Comarcal i els ajuntaments del territori demanant que facin efectives amb urgència les mesures econòmiques prioritàries per fer front a l'impacte que el coronavirus està tenint en les pimes i els autònoms de la zona, sobretot en sectors com el comerç, l'hostaleria, la restauració o els serveis.

lbSsxOmC

PIMEC remarca que les decisions de les administracions han de ser contundents i s'han de prendre a temps, cosa que és clau perquè les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus no siguin tan dramàtiques.

lpzREHTp

Les mesures econòmiques urgents que demana PIMEC són les següents:

- Avançament i pagament immediat de les factures pendents d'abonament.

- Carència en el pagament d'aquells tributs i taxes municipals que guardin relació amb activitats econòmiques limitades arran del decret d'estat d'alarma.

- Implementació de rebaixes de tributs i taxes municipals, i obertura de línies d'ajuts i subvencions destinades a compensar-ne el pagament.

- Suspensió dels tributs i les taxes municipals de nova creació o modificats a l'alça per a l'exercici 2020.

- Garantir la continuïtat de tots els contractes públics subscrits amb proveïdors. Quan això no sigui possible, compensar les empreses i els treballadors autònoms afectats per suspensions.

Suport de PIMEC

A més a més, PIMEC posa a disposició del Consell Comarcal i els ajuntaments del Baix Llobregat el dispositiu d'atenció i ajut a les pimes i els autònoms que ha posat en marxa davant de l'impacte del coronavirus en l'economia. Aquest dispositiu consisteix en el següent:

- Telèfon d'atenció personalitzada a pimes i autònoms: 936 061 500

- Pàgina web específica sobre el coronavirus, que inclou vídeos amb consells pràctics, recomanacions per a les empreses, les preguntes més freqüents...

- Butlletí diari amb informació d'interès.

- Atenció a consultes jurídiques, laborals, financeres, fiscals...

Redacció / Fotos: PIMEC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix