Bayer Hispania acomiadarà finalment quinze treballadors

Els sindicats i la direcció de l’empresa a Sant Joan Despí arriben a un acord en quedar fora de l’expedient els membres d’una mateixa parella, personal amb discapacitat a partir del 44% i víctimes de violència de gènere

Els sindicats i la direcció de Bayer Hispania han arribat a un acord sobre l’ERO que redueix els acomiadaments dels 75 plantejats inicialment a 60, segons ha informat CCOO. El sindicat ha informat els treballadors de la planta de Sant Joan Despí de l’acord assolit el passat dijous, que des del sindicat valoren de forma positiva ja que ha permès reduir l’afectació de l’expedient i s’han aconseguit les millors condicions possibles”. L’acord deixa fora de l’expedient els membres d’una mateixa parella, el personal que tingui acreditada una discapacitat igual o superior al 44% i les dones víctimes de violència de gènere. També estableix la creació d’una borsa de treball en altres empreses del grup i un pla de recol·locació de nou mesos de durada.

51696 covestro tarragona

Pel que fa a les qüestions econòmiques, els treballadors menors de 55 anys tindran una indemnització equivalent a la de l’acomiadament improcedent, més una dotzena part del salari fix brut anual.

A partir de 55 anys, s’estableix un pla de prejubilacions amb un complement de fins al 70% del salari fins als 58 anys, i a partir d’aquesta data se’ls garanteix la pensió com si tinguessin l’edat de jubilació.

A més, per a tots els afectats s’estableix una paga mensual equivalent a un 1% del salari fix brut anual per cada mes de permanència a l’empresa des de gener del 2020 fins que es faci efectiu l’acomiadament. Si aquesta s’allarga, la paga mensual s’incrementarà fins a un 1,5%.

Per últim, els treballadors que rebin una ajuda de l’empresa per tenir ascendents o descendents a càrrec, o la parella, amb una discapacitat superior al 44% rebran 4.500 euros en un sol pagament.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix