Accionistes de Ciments Molins denuncien el trasllat de la seu a Madrid

Els demandants reclamen també que es declari inconstitucional el decret de De Guindos que facilitava els canvis de seu

Ciments Molins va traslladar l'octubre del 2017 la seu social a Madrid, afavorida per les disposicions del govern espanyol per obrir les portes a la marxa d’empreses de Catalunya en el mes de la celebració del referèndum d’independència. Dos anys més tard, i segons avança el diari Ara, un grup d’accionistes ha emprès accions legals amb la intenció de portar el cas als tribunals amb l’objectiu de forçar el retorn de la seu.

Segosn aquest mitjà, en aquests dos anys ha crescut la divisió al si de l’empresa, una de les companyies familiars més importants de Catalunya, perquè la direcció ha ignorat les repetides peticions de reconsiderar el canvi de domicili de la seu. Ara, una part dels accionistes, tots membres de la família Molins, han iniciat un procés legal amb la intenció que la justícia declari il·legal el trasllat, ja que consideren que la seu social de Madrid és un frau de llei.

cementos molins

De fet, la demanda podria tenir molt més recorregut que el cas específic de la cimentera, ja que la intenció és sol·licitar que es declari inconstitucional el decret Guindos, el canvi legal que va improvisar el govern espanyol per facilitar el trasllat de seus socials dotant els consells d'administració de les empreses del poder per prendre la decisió sense consultar-ho a les juntes d'accionistes, com fins aleshores exigia la llei.

Finalment, la demanda busca també que s’elevi el cas als tribunals europeus perquè considera que el decret Guindos atempta contra els tractats de la Unió Europea.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix