L’ocupació hotelera al tercer trimestre de l’any va ser del 77%

El Baix Llobregat continua registrant una ocupació superior a la del conjunt de la demarcació de Barcelona

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant el tercer trimestre de 2019 es van ocupar el 77% de les places hoteleres ofertes en els hotels de la comarca. Respecte el tercer trimestre de 2018 va disminuir l’ocupació (-0,5pp). El Baix Llobregat continua registrant una ocupació superior a la del conjunt de la demarcació de Barcelona. El mes d’agost va ser el millor mes d’ocupació d’aquest trimestre. La valoració respecte a la marxa del negoci i l’ocupació és positiva entre els hotelers de la comarca i creix respecte el trimestre anterior.

iii guia de reunions alta resolucio foto piscina 0

Les vacances va ser principal motiu d’estada dels clients a la comarca aquest trimestre (50% del total) i el principal mercat al Baix Llobregat va ser el mercat estranger (60% del total) tot i que va disminuir el seu pes respecte a l’any anterior (-2pp). La zona Centre i els establiments de categoria superior foren els que tenen un major pes dels turistes estrangers.

recepcio hotel familia 113945 11 640x380

Les principals procedències (del total de pernoctacions del trimestre) van ser: Catalunya (16%); França (12%); Estats Units i Canadà (7%); Regne Unit, Madrid (6%) i Alemanya (5%). Els clients procedents d’Estats Units i Canadà (+2,8pp.), València (+0,7pp.) o Alemanya (+0,3pp.) van ser els que més van créixer a la comarca respecte el tercer trimestre de 2018. En canvi, el procedents de França i Regne Unit (-2,1 pp.), Catalunya (-1,4pp.) o Itàlia (-1,3pp.) van ser els que més van disminuïr.

El preu mitjà dels hotels (79€) va créixer respecte l’any anterior. D’altra banda, l’augment va ser més acusat en els hotels de 3 estrelles i a la zona Centre.

recepcion hotel 3

La Centre és el que va registrar la major ocupació del trimestre (81%). La Delta va registrar la tarifa més elevada (86€). Només a la zona Nord va baixar l’ocupació. La mitjana tarifària va pujar a totes les zones.

Els establiments d’1-2 estrelles van ser els que van registrar la major ocupació del trimestre (81,9%) i els de 4 la tarifa més elevada (96,5€). L’ocupació només va créixer en els establiments de 3 estrelles i el major descens es va registrar en els de categoria superior. La mitjana tarifària va pujar en totes les categories.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix