'Sales blanques', un projecte formatiu innovador a Esplugues

Més del 80% de les participants han aconseguit treball en el sector de la neteja de laboratori o hospital

Des del passat mes d’abril, l’Ajuntament d’Esplugues, en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana (AMB), ha posat en marxa un projecte per formar persones en el sector de la neteja de les anomenades sales blanques (laboratori, hospital ...), que està donant un excel·lent resultat: el 81% de les participants en el procés formatiu han aconseguit treball en el sector.

La neteja i desinfecció d'una sala blanca requereix un alt nivell d'especialització, de manera que es tracta d'un perfil demandat a la ciutat, a causa de la presència d'un bon nombre d'empreses farmacèutiques, biomèdiques, del sector hospitalari o de la biotecnologia.

Sales blanques i Talents neix d'aquesta demanda empresarial i de l'aposta municipal per millorar el perfil competencial de persones que treballen en el sector de la neteja per empoderar-les i ajudar que puguin accedir a una ocupació de qualitat.

La realització del projecte s'ha dut a terme a través de la col·laboració, per una banda, amb les empreses locals del sector biomèdic per determinar quines són les seves necessitats pel que fa a la neteja de les seves instal·lacions i quines habilitats i coneixements havien de tenir les persones que volguessin accedir a treballar en elles. I, de l'altra, amb la participació de les empreses de neteja per definir el perfil dels seus empleats.

A partir d'aquí es va dissenyar un programa de formació per a l'adquisició de competències tècniques i transversals, que incloïa pràctiques de 25 hores en empreses del municipi. A més, el consistori baixllobregatí té previst presentar el model com un projecte d'èxit en bancs de bones pràctiques.

Redacció / Foto: Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix