Creix la població assalariada a la comarca en el tercer trimestre de 2019

Educació, activitats d’emmagatzematge i afins al transport, serveis socials sense allotjament, serveis a edificis i jardineria i serveis de menjar i begudes, van ser les activitats que més van pujar

Segons un informe de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant el tercer trimestre va baixar el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i el nombre d’autònoms, però va augmentar la població assalariada a la comarca. Concretament, l’afiliació en el règim general de la Seguretat Social es va incrementar aquest trimestre en 6.295 persones i mostra així una tendència inversa a la de l’AMB, ATM i Catalunya, on va baixar l’afiliació en aquest règim.

Img info mt 3T2019

El nombre de centres de cotització va disminuir en 412, i el d’afiliacions en el règim especial autònom va caure en 401 afiliacions. Aquesta tendència és la mateixa que es dona a l’Àrea Metropolitana, Àmbit Metropolità i Catalunya.

images jardineria

Educació, activitats d’emmagatzematge i afins al transport, serveis socials sense allotjament, serveis a edificis i jardineria i serveis de menjar i begudes, van ser les activitats que més creixen en afiliació aquest trimestre. Comerç al detall, Administració pública i activitats especialitzades de la construcció són, en canvi, les activitats que més persones afilades perden.

L’atur registrat augmenta en el tercer trimestre de l’any (1.509 persones més, +4,1%). En termes interanuals, si bé es continua veient un descens de l’atur, aquest perd intensitat: només hi ha 1.372 persones aturades menys que al tercer trimestre de 2018.

Pel que fa a la contractació, creixen en 3.070 els contractes registrats respecte el trimestre anterior. En termes interanuals, la contractació s’incrementa en 5.973 contractes més. El 87,3% dels nous contractes d’aquest trimestre han sigut temporals, proporció que es manté respecte el trimestre anterior.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix