El Baix Llobregat, entre les comarques que més van créixer el 2018

El territori ha experimentat un creixement del 4% del valor afegit brut (el PIB a preus de mercat)

El Baix Llobregat, el Garraf i el Solsonès són les comarques que més van créixer el 2018, segons les dades de l'Anuari Econòmic Comarcal del BBVA. Les tres comarques van experimentar l'any passat un creixement del 4% del valor afegit brut (el PIB a preus de mercat), molt per sobre del 2,6% d'augment global de Catalunya.

Josep Oliver, catedràtic d'economia de la UAB i director de l'estudi, va comentar que al Baix Llobregat se segueix “la dinàmica de l'àrea metropolitana amb el gran creixement dels serveis privats a les empreses”. De fet, el director de l'Anuari Econòmic Comarcal del BBVA ha volgut ressaltar que aquest increment del 2,6% de l'economia catalana el 2018 ha estat emparat pel sector serveis i la construcció en detriment de la indústria.

39048 creixement comarca

"La indústria, que havia estat el motor de la recuperació fins al 2017, només va avançar l'any passat a Catalunya un modest +1,1% i va començar a partir els efectes negatius de la desacceleració industrial alemanya i de l'enrariment exterior global", ha afirmat Oliver, que ha posat com a contrapartida l'empenta dels serveis (+2,9%) i de la construcció (+4,7%).

El sector primari va ser, no obstant, el més perjudicat i no va contribuir a l'avenç agregat de l'activitat amb una caiguda del -0,4% a Catalunya el 2018.

Pel que fa als grans àmbits territorials, l'eix metropolità va ser l'únic que va créixer per sobre de la mitjana de Catalunya (+2,9%) gràcies al fort pes que els serveis privats tenen a les comarques metropolitanes.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix