Més de 346.000 turistes han visitat el Baix Llobregat aquest estiu

El territori es va situar en la segona comarcal amb més ocupació (78%) de l’entorn metropolità

El turisme al Baix Llobregat continua donant resultats molt positius. L’estiu de 2019 ha registrat una ocupació del 78% al territori, amb l’arribada d’un total de 346.211 turistes als establiments hotelers de la comarca. Una ocupació que ha superat a la de la província de Barcelona (segons comarques de l’entorn metropolità, només el Maresme registra una major ocupació). Cal destacar que al mes d’’agost es va produir el millor registre de l’estiu amb un 83%.

Online i procedència

La majoria de les reserves als establiments hotelers del Baix Llobregat aquest estiu s’han realitzat online (42%) i la majoria de les reserves són individuals (76%).

En els mesos d’estiu ha predominat el client procedent de l’estranger (61% procedents de l’estranger i 39% d’Espanya) i va créixer respecte el passat estiu (de suposar el 59 al 61% aquest estiu). Catalunya, França, Estats Units, Canadà i Madrid són les principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte l’estiu passat, els clients estatunidencs i canadencs i madrilenys són els que més creixen; els anglesos i catalans, en canvi, són els que més disminueixen.

images hotels baix

Estades

Les vacances són el principal motiu d’estada (50% del total de l’ocupació) als establiments, mentre que els negocis continua sent el segon motiu d’estada (39%). Les activitats esportives són el tercer motiu d’estada (6%). Respecte l’estiu passat, augmenta el pes de les motivacions de negocis (+1pp) i vacances (+1pp) i disminueix sobretot altres motius d’estada com reunions familiars o d’amics (-2,4pp).

L’empresariat del Baix Llobregat valora positivament l’ocupació i la marxa del seu negoci aquest estiu. Valoren amb un 8,1 (sobre 10) la marxa del negoci i amb un 8,3 l’ocupació. Les valoracions milloren respecte l’estiu passat.

turisme foto 3

El preu mitjà dels establiments hotelers aquest estiu és de 82,3€. Les tarifes creixen un 6% respecte l’estiu passat. Juliol és el mes que registra un major creixement tarifari (+10%).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix