Viladecans i Cornellà, els municipis més endeutats del Baix Llobregat

Altres municipis amb més de 40.000 habitants com Gavà, Sant Feliu, Castelldefels, Esplugues, Sant Boi i El Prat han aconseguit disminuir el seu deute en la darrera dècada

Viladecans i Cornellà de Llobregat són els municipis catalans de més de 40.000 habitants amb més deute per habitant (corresponent al 2018). A més, encapçalen el rànquing de ciutats del Baix Llobregat amb els números vermells.

Segons la classificació, publicada pel diari Expansión, Viladecans ocupa la novena posició amb un deute per habitant de 629,37 euros. Si mirem deu anys enrere, el deute era de 317,29 euros, és a dir, s’ha incrementat gairebé un 50%.

300px Ayuntament Cornellá vista lateral

A més distància hi ha Cornellà de Llobregat, que ocupa la tretzena posició amb un deute acumulat per habitant de 487,25 euros. El més rellevant és que l’increment durant els darrers deu anys ha estat més de quatre vegades (el 2008 era de 102,88 euros per habitant).

Ajuntament gavà google maps 5 630x315

D’altra banda, municipis com Gavà (17è) i Sant Feliu de Llobregat (20è) han disminuït el seu deute. El municipi gavanenc ha passat de 744,26 euros a 418,98 euros de deute per habitant, mentre que a la capital comarcal la disminució ha estat de 478,86 euros a 357,48 euros.

Cal destacar també la disminució del seu deute de Castelldefels (23è), Esplugues (24è), Sant Boi (28è) i El Prat de Llobregat (29è).

deute

Redacció / Fotos: Arxiu-Expansión

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix