El 22,7% dels treballadors de les pimes del Baix van seguir la vaga

L’activitat laboral en la majoria de les pimes, que a Catalunya ocupen al 70% dels treballadors, ha estat força normal, segons dades de PIMEC.

En el global de Catalunya, la vaga ha estat seguida pel 17,3% dels treballadors de les pimes. Per demarcacions, el seguiment ha estat el següent: a les Terres de l’Ebre, un 27,3%; al Camp de Tarragona, d’un 25,1%; a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un 20,0%; ala Catalunya Central, un 15,2%, i a Lleida, un 9,6%.

Ramon Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, considera que la vaga ha tingut un seguiment baix per ser general, i recorda als sindicats, i als agents socials, que tenen el tràmit parlamentari per aportar millores a la reforma laboral.

Dades del territori

El seguiment de la vaga entre els treballadors de la microempresa ha estat de 13,3%, mentre que entre la petita empresa ha estat d’un 9,1% i en la mitjana, d’un 27,4%. Per sectors, la indústria és la que ha notat un seguiment més elevat (30,9%).

Als serveis ha estat d’un 13,1%, a la construcció un 9,7% i al comerç només un 4,7%. A les empreses situades en centre urbà, el seguiment ha estat d’un 5,9%, i a les dels polígons industrials, d’un 27,6%.

PIMEC també ha detectat que, quan hi ha hagut piquets, el nombre de treballadors de l’empresa que han fet vaga ha estat d’un 49,3%, i en canvi, el seguiment ha estat d’un 15,3% en les pimes en què no hi ha hagut presència de piquets.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix