SEAT de Martorell rep el premi a la transformació per afrontar el futur

El guardó de la revista alemanya Automobil Produktion reconeix a la planta per la seva preparació davant els reptes del demà i posa en valor les solucions per a optimitzar la producció automobilística

SEAT està d’enhorabona. La fàbrica de Martorell ha rebut el premi “Transformació de la producció” atorgat per la revista alemanya Automobil Produktion i la consultora Roland Berger, que reconeix a les plantes de producció automobilístiques que destaquen especialment per adaptar amb fermesa els seus processos per a afrontar els reptes del futur.

singlePhoto 1.resizeViewPort.1200.fileReferenceOriginal

En un moment de canvi com el que travessa actualment el sector automobilístic, el premi, que celebra aquest any la seva segona edició, té per objectiu posar en valor les solucions per a optimitzar la producció automobilística, combinant necessitats actuals com la flexibilitat, l'eficiència i la qualitat, amb la preparació per a respondre a tendències de futur, com les noves formes de mobilitat, la digitalització i l'electrificació, entre altres.

Valora sis factors: elasticitat en la producció, sostenibilitat econòmica, sostenibilitat ecològica, digitalització, col·laboració, i assegurament de les competències necessàries. Com a exemple d'aquesta transformació, SEAT ha posat en marxa sistemes de planificació logística utilitzant big data que permeten controlar i monitorar en temps real la cadena de subministrament.

singlePhoto 1.resizeViewPort.1200.fileReferenceOriginal 1

En aquest procés de transformació juga un paper fonamental la transformació dels treballadors. Per aquest motiu, l'empresa també està accelerant la capacitació de les seves més de 15.000 empleats, mitjançant la formació relacionada sobretot amb la digitalització i les noves tecnologies, perquè puguin fer front a la transformació del sector i a l'evolució dels llocs de treball des d'avui i en el futur.

singlePhoto 2.resizeViewPort.1200.fileReferenceOriginal

“La indústria de l'automoció camina cap al futur en un entorn d'un alt nivell d'automatització, de màquines intel·ligents i de dispositius interconnectats”, ha assenyalat Rainer Fessel, director de la fàbrica de Martorell. “A Martorell hem començat a fer passos ferms en aquesta direcció, mantenint la productivitat, la qualitat i l'eficiència que ens caracteritza. El premi és un gran reconeixement a tots els equips de la fàbrica que creïn en aquesta transformació i la fan possible amb el seu treball diari”, va ressaltar en recollir el premi en una cerimònia a la ciutat alemanya de Munic.

Un referent

La planta de Martorell, que en 2018 va complir 25 anys, s'ha convertit en un referent de la indústria automobilística. És la primera planta a Espanya en termes de producció, amb un volum de fabricació de 474.300 vehicles en 2018. En aquest quart de segle, de les línies de producció de la major fàbrica d'automòbils a Espanya han sortit 39 models diferents, des de models la segona generació del SEAT Eivissa i el primer SEAT Còrdova fins al SEAT Arona o l'Audi A1, que es va començar a fabricar fa uns mesos.

singlePhoto 0.resizeViewPort.1200.fileReferenceOriginal

Com a exemple de la transformació que li ha valgut el premi, la factoria compta avui amb més de 2.000 robots. Conviuen amb els 8.000 treballadors de la fàbrica, que poden arribar a fabricar 2.400 vehicles cada dia, és a dir, un cotxe cada aproximadament 30 segons.

Redacció / Fotos: SEAT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix