Els pagesos comencen els tràmits per obtenir ajudes per les gelades

Les pèrdues estan xifrades en 10 milions d’euros i han suposat la pèrdua del 80% de la collita d’hortalisses i fruites, principalment carxofes i faves.

Per tal de minimitzar el grau d’incidència de les glaçades sobre els cultius del Baix Llobregat, el Parc Agrari del Baix Llobregat, el Consell Comarcal, els agricultors i la Generalitat han acordat un conjunt de mesures, com la reducció del 50% de l’IRPF a pagesos i cooperatives.

Altres de les mesures és que es bonifiqui als pagesos les quotes dels autònoms i que els ajuntaments els perdonin el pagament de l’IBI.

Unes 420 hectàrees de conreus de carxofes i unes 480 de faves han resultat afectades. Però només dues de les 840 explotacions –totes familiars- tenen assegurança.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix