Ultimàtum de Martorell a la Generalitat per posar en marxa el CFPA

El consistori podria recuperar la titularitat dels terrenys que va cedir gratuïtament per a la seva construcció del Centre de Formació de Professionals d’Automoció

 

L’Ajuntament de Martorell recuperarà la titularitat dels terrenys que va cedir gratuïtament per a la construcció d’un Centre de Formació de Professionals en el sector de l’automoció (CFPA) l’any 2009 si la Generalitat no es compromet a posar en marxa el projecte aviat. El consistori baixllobregatí lamenta que el centre continuï aturat i demana al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i les quatre conselleries de la Generalitat responsables de l’escola una actuació immediata per  posar-lo en funcionament. L’administració local argumenta que en el document de la cessió es preveu la possibilitat  de recuperar els terrenys si en cinc anys no s’han destinat a la finalitat per a la qual es van cedir i ha llançat un ultimàtum aprovant per unanimitat una moció que permetria demanar a la Generalitat el retorn dels terrenys.

New Professional School in the Catalonia Automotive sector by Caas Arquitectes 14

Segons l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, “hem esperat cinc anys i estem en disposició de demanar la reversió dels terrenys. De fet, fa quatre anys que el Centre està construït però no hi ha contingut, ja que només s’hi fan alguns cursos de Garantia Juvenil que amb prou feines reuneixen uns 50 alumnes dels quasi 14.000 que podia albergar anualment l’espai.”

New Professional School in the Catalonia Automotive sector by Caas Arquitectes 12

Després de la cessió, aprovada en el Ple del juny de 2009, l’any següent la Generalitat licita les obres i les inicia el 2012. El Centre s’inaugura el 2015 amb una superfície d’uns 10.000 metres quadrats que inclouen una gran nau industrial, 39 aules i diversos laboratoris. Però la seva gestió s’encalla després d’una reestructuració de les conselleries de la Generalitat, ja que el projecte implica els departaments de Presidència, d’Empresa i Coneixement, d’Educació i  de Treball, Afers Socials i Famílies. Fonollosa destaca que “és la història d’un fracàs col·lectiu i un cúmul de despropòsits” i aboga per a que “els quatre departaments de la Generalitat que en són responsables en l’actualitat s’entenguin i posin fil a l’agulla per a que sigui una realitat aviat”. L’alcalde afegeix que “a Martorell, volem aquest Centre. El sector de l’automòbil és el segon més important a nivell econòmic de Catalunya, Martorell és la seva capital i aquest espai té tot el sentit del món. Perdem una oportunitat d’or si aquesta escola no tira endavant, ja que les empreses del sector reclamen mà d’obra qualificada.”

Redacció / Fotos: CFPA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix