Més de 700.000 turistes van escollir el Baix Llobregat aquest estiu

L’ocupació al territori ha estat superior a la de la província de Barcelona en tots els mesos d’estiu

Segons informa l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, aquest l’estiu de 2018 va registrar una ocupació del 78,8%, amb l’arribada d’un total de 714.308 turistes als establiments hotelers de la comarca. L’ocupació a l’agost va representar el millor registre de l’estiu (83,2%). L’ocupació al territori ha estat superior a la de la província de Barcelona en tots els mesos d’estiu.

PLAYAFELS HABITACION TERRAZA SUITE2

La majoria de les reserves als establiments hotelers del Baix Llobregat aquest estiu s’han realitzat online (47,3%) i la majoria de les reserves són individuals (81%). Els establiments hotelers de la zona Delta són els que van registrar el major percentatge d’ocupació en aquests mesos de l’any (80,1%). En totes les zones de la comarca es registra un descens de l’ocupació respecte l’estiu passat. La zona Nord és la que registra un major descens de l’ocupació (-7,5%).

Captura de pantalla 2018 10 25 a las 11.46.37

D’altra banda, els mesos d’estiu va predominar el client procedent de l’estranger (59% de fora de l’estat nacional i 41% d’Espanya) tot i que disminueix respecte l’estiu passat (de suposar el 64 al 59% aquest estiu). El major percentatge d’ocupació hotelera es registra en els establiments d’1-2 estrelles (81,8%). El menor percentatge d’ocupació es regista en els establiments de 3 estrelles.

Procedències i estades

Catalunya, França, Regne Unit i Estats Units i Canadà són les principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte l’estiu passat, els clients catalans i estatunidencs i canadencs són els que més creixen; els francesos i anglesos, en canvi, són els que més disminueixen.

Captura de pantalla 2018 10 25 a las 11.46.05

Les vacances són el principal motiu d’estada (49% del total de l’ocupació) als establiments i negocis continua sent el segon motiu d’estada (38%). Els esdeveniments particulars com reunions familiars o amb amics són el tercer motiu d’estada (6%). Respecte l’estiu passat, augmenta el pes de les motivacions de negocis (+5%) i esports (+3%) i disminueix vacances (-4%).

Valoració i preus

L’empresariat baixllobregatí valora positivament l’ocupació i la marxa del seu negoci aquest estiu. Valoren amb un 7,8 (sobre 10) la marxa del negoci i amb un 8,1 l’ocupació. Tot i amb això les valoracions disminueixen respecte l’estiu passat. El preu mig dels establiments hotelers aquest estiu és de 87,8€. Les tarifes creixen en un 14% respecte l’estiu passat. Els mesos de juliol i agost registren un descens del preu mig (-18% i -8% respectivament).

Habitacion

Redacció / Fotos: Turisme Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix