És l'únic municipi de l'Estat espanyol que participa en el projecte europeu EdiCitNet que vol impulsar la sostenibilitat de les ciutats en el futur
Dimecres 19 de setembre es va celebrar la reunió de llançament del projecte europeu EdiCitNet (Edible Cities Network) a Berlín, una iniciativa per impulsar la sostenibilitat de les ciutats en el futur. La tinenta d'alcalde Lourdes Borrell va assistir a aquest fòrum com a representant de l'únic municipi de l'Estat espanyol que hi participa, i que forma part de la xarxa mundial de ciutats que aposten per la implementació de solucions basades en la natura per a la producció d'aliments.
El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea amb gairebé 12 milions d'euros i amb una durada prevista de 5 anys, neix amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans i potenciar l'economia verda. Sant Feliu de Llobregat s'ha compromès a desenvolupar un pla urbanístic estratègic que integri solucions naturals comestibles, juntament amb la millora de la gestió i recuperació de l'aigua. En aquest sentit el consistori baixllobregatí vol aprofitar l'impuls del projecte per potenciar, entre altres, projectes d'agricultura urbana social, la creació d'àrees d'horts mòbils amb diferents col·lectius, o la millora en la gestió i recuperació de l'aigua per irrigació.
EdiCitNet està coordinat per la Universitat Tècnica de Berlin i compta amb la participació de 35 socis, entre els que s'inclouen 13 ciutats d'arreu del món com Sant Feliu de Llobregat, Rotterdam o l'Havana. També hi col·laboren universitats o centres de recerca, com la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, i el Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental de la Universitat de Girona.
Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu-Arxiu