Baixa l'afiliació a la Seguretat Social en el segon trimestre de 2018

La població assalariada al Baix Llobregat va disminuir en 431 afiliacions, fins a un total de 254.284

Segons un informa de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant el segon trimestre va augmentar el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i la població del règim autònom, però va disminuir lleugerament la població assalariada en el règim general.

2009 01 18 IMG 2009 01 11 01.01.06 32 1.jpg

Activitats

L’educació i els serveis socials sense allotjament van ser els principals activitats que van fer disminuir l’afiliació en aquest segon trimestre, amb més de 3.100 afiliacions menys en educació i 2.300 menys en serveis socials sense allotjament, respecte el trimestre anterior. Els serveis de menjar i begudes, les activitats esportives i d’entreteniment van ser altres activitats que també van disminuir el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social aquest trimestre. En canvi, activitats com el transport aeri, comerç al detall, activitats especialitzades de la construcció i transport terrestre van suposar un increment a l’afiliació aquest trimestre.

images construccio baix

En conjunt, la població assalariada al Baix Llobregat va baixar en aquest trimestre en 431 afiliacions, fins a un total de 254.284. D’altra banda, l’atur registrat va baixar en el segon trimestre de l’any, i en termes interanuals es continua veient un descens de l’atur, de 2.810 persones.

Contractació

Pel que fa a la contractació, augmenten en 4.522 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, increment que ve donat exclusivament per la via de la contractació temporal, ja que els contractes indefinits baixen lleugerament respecte el trimestre anterior. En termes interanuals, la contractació també s’incrementa, concretament en 1.810 contractes més respecte al mateix període de 2017.


Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix