Augmenta la conflictivitat laboral el juliol al Baix Llobregat

La situació es pot agreujar si finalment els treballadors i treballadores d’handling de l’Aeroport de Barcelona-el Prat fan vaga

Aquest mes de juliol està sent molt conflictiu des del punt de vista laboral al Baix Llobregat. A més, segons explica CCOO, es podria agreujar amb l’anunciada vaga a l’Aeroport de Barcelona-el Prat i tornar ser protagonista aquest estiu si no es resolen diferents reivindicacions dels treballadors.

Els treballadors de l’empresa de Transports de Mercaderies perilloses ESK, que realitza el servei al grup industrial Air Liquide (Martorell), continua fent una vaga indefinida des del 16 de juliol. El motiu és que Air Liquide Espanya, ha tret a concurs aquest servei i l'ha concedit a Transports HAM d'Abrera, no volent subrogar els 15 treballadors d’ESK i les seves actuals condicions, que actualment realitzen el servei.

Vaga indefinida ESK transport Air Liquide

Aquest dijous 19 de juliol es manté la vaga al sector del tèxtil i la confecció a tot l’Estat que convoca CCOO en solitari. CCOO es nega a signar el nou text del conveni, davant la darrera proposta de la patronal en la mesa de negociació del conveni fins que no s’acordin tres qüestions fonamentals pel sindicat: que la patronal adquireixi el compromís que cap salari estarà per sota dels 14.000 euros l’any que incompleix les recomanacions de l’AENC en matèria salarial recentment signa; que s’accepti un increment salarial del 2% per a cada un dels anys de vigència; i que es fixi una jornada raonable per al cinquè torn de treball.

El col·lectiu de treballadors autònoms dependents d’Alliance Healthcare (El Prat de Llobregat) mantenen un conflicte obert davant la falta de reconeixement dels drets d’aquest col·lectiu per part de la companyia, que no vol negociar col·lectivament les seves condicions laborals. Dos d’aquests treballadors han patit represàlies, segons CCOO; quan han intentat organitzar-se per defensar els drets del col·lectiu i la companyia els ha acomiadat.

Acomiadaments TRADE a Alliance Healthcare

Els professionals de presons, amb una important incidència al Baix Llobregat comencen el proper dilluns 23 un seguit de concentracions davant el Departament de Justícia en defensa dels seus drets. Al·leguen que Justícia no dona solució a les reivindicacions del col·lectiu penitenciari.

Treballadores i treballadors d’handling que operen a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, que s'encarreguen dels serveis d'assistència en terra, incloses l'atenció a les persones de mobilitat reduïda, mercaderia, correu i servei de passarel·les, aniran a una vaga de caràcter estatal, que es podria convocar a finals de juliol o principis del mes d'agost pel bloqueig del conveni col·lectiu. Porten més de dos anys de negociació sense acords i denuncien que la patronal ha deixat "la dilació sense acords i la profundització en la política de precarització del personal d’handling dels aeroports”.


Acord a Esparreguera

L’empresa Transportes Flix, del Sector de Carretera a Esparreguera, va desconvocar la vaga de cinc dies prevista després d’arribar amb un acord amb el compromís d’aplicar el conveni col·lectiu del sector, amb caràcter retroactiu a partir de l'1 de juny del 2018.

Acord Transportes Flix

Redacció / Fotos: CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix