La gestora d’un centre de discapacitats presenta un ERO

La Fundació Rubricatus vol reduir fins a un 50% la jornada laboral dels empleats del centre de treball que gestiona al Prat de Llobregat, han explicat aquest dimarts fonts del sindicat UGT.

L’Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat per l’entitat suposa la reducció de la jornada laboral dels seus 117 treballadors.

La Fundació Rubricatus és una una entitat sense ànim de lucre que gestiona un centre especial de treball al Prat de Llobregat per a persones amb discapacitat.

Segons UGT, l’empresa justifica l’ERO presentat a la Generalitat com una conseqüència inevitable de la caiguda dels encàrrecs de treball en un context de crisi, però el sindicat creu que la realitat no és així.

 Serveis com el de teràpia ocupacional resultarien afectats si l’ERO s’aplica finalmente, han subratllat des d’UGT.

Per aquets motius, i per tal d’assegurar la continuitat del projecte, el sindicat ha demanat la mediació de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i de la Generalitat.

Pressió sobre el Govern

Tant el sindicat com l’Ajuntament desitgen que el Govern mantingui la subvenció del 75% del sou dels discapacitats, que corre el risc de quedar reduït al 50%.

Malauradament, la situación no és nova. Al nord del Baix Llobregat, la Fundació per la Inserció Laboral (FIL), dediacada a l’àmbit social, està amenaçada per la crisi després d’haver presentat un ERO de rescissió de contractes. Del total de 116 treballadors, l’ERO afecta de moment a dotze: persones disminuides en risc d’exclusió social, i també els seus monitors.

Redacció | Foto: Rubricatus

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix