SEAT i el comitè d’empresa signen un nou conveni

El pacte introdueix mesures de flexibilitat i una remuneració en funció de la millora dels resultats de la companyia.

El president del Comitè Executiu de Seat, James Muir, el vicepresident de Recursos Humans, Josef Schelchshorn, i el president del Comitè d'Empresa de Seat, Matías Carnero, han signat el divuitè conveni col·lectiu de la companyia per al període 2011-2015, segons ha informat la firma d'automoció en un comunicat.

El pacte, que ha estat ratificat per UGT --el sindicat majoritari— però no per CCOO i CGT, introdueix mesures de flexibilitat per adequar la factoria a futurs augments de producció, per la qual cosa s'incrementa el nombre de torns de treball addicionals en cap de setmana --que passen dels 39 actuals només els dissabtes al matí a un màxim de 42 a sis torns-, i estableix la possibilitat de fer torns addicionals per mantenir oberta la planta durant 328 dies a l'any si cal.

El nou conveni també introdueix una remuneració addicional en funció de la millora dels resultats de la companyia, de manera que la plantilla rebrà una paga addicional de fins a 500 euros anuals si s'aconsegueixen els objectius fixats en resultat operatiu, productivitat i qualitat.

Pel que fa als exercicis amb resultat operatiu negatiu, la retribució també es podrà incrementar per sobre de l'IPC real, segons la millora de les previsions. A més, l'acord presenta un nou sistema perquè els treballadors distribueixin part de la massa salarial en conceptes que augmentin la seva retribució anual neta, i alhora amplia les categories i els nivells retributius.

Així mateix, després de la signatura del conveni, la direcció de Seat pagarà 250 euros a cada treballador de conveni, i una altra de les mesures pactades és que tots els treballadors tindran cinc dies en positiu que se sumen a la seva borsa d'hores.

Beneficis socials

Per modernitzar les relacions entre direcció i plantilla i en pro de la conciliació familiar, també s'ha pactat un pla de jubilacions parcials amb contracte relleu, l'aportació econòmica de la companyia al pla de pensions dels treballadors i un programa de lísing de vehicles mentre el conveni estigui en vigor. "Estem satisfets d'aquest acord històric per a la companyia. Els nostres treballadors han realitzat un exercici de maduresa i entenen que l'augment de la competitivitat passa per la flexibilitat laboral i per modernitzar i integrar nous conceptes vinculats als resultats financers de l'empresa", ha destacat Muir.

El president de Seat ha explicat que la firma ha tancat el 2011 amb la creació de 1.000 llocs de treball, de manera que ja són 14.000 els professionals que integren el Grup Seat. Segons Schelchshorn, l'increment de flexibilitat en la producció permet ser més competitius i els treballadors mantenen el poder adquisitiu, i alhora ha afegit que amb l'acord la plantilla està orientada a la consecució per objectius.

El president del comitè d'empresa, Matías Carnero, ha sostingut que el conveni garanteix l'estabilitat de tota la plantilla, tot i la crisi actual. "En un moment en el qual en molts sectors s'apliquen congelacions salarials, aquest acord permet obtenir una remuneració addicional en funció de la millora dels resultats de Seat i un pla de beneficis socials pioners en el nostre sector", ha destacat.

Redacció  - EP  / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix