La multinacional americana AAM obrirà una nova planta a Viladecans

Ahir es va col·locar la primera pedra de les noves instal·lacions que produiran components d'automoció per a marques com Renault, BMW, Daimler, Porsche, Audi i Ford

La multinacional nord-americana American Axle & Manufacturing (AAM), una de les empreses líders a nivell internacional en l’àmbit del disseny, l’enginyeria i producció de components per a l’automoció, obrirà una nova planta de fabricació a l’àrea industrial de Ca n’Alemany a Viladecans amb l’objectiu de consolidar el seu creixement a Europa. Aquest projecte ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment –l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ- i l’INCASÒL.

La planta, que ocuparà una superfície de 15.500m2 amb la previsió d’entrar en funcionament el gener del 2019, produirà components de sistemes de transmissió per a marques com Renault, BMW, Daimler, Porsche, Audi i Ford. Les noves instal·lacions tindran capacitat per a més de 210 treballadors, 170 dels quals provinents de dues instal·lacions més petites situades a Gavà, des d’on ha operat els últims anys.

047e2e10 155c 415c 9c25 7bddba10caef

Ahir dimecres es va col·locar la primera pedra d’aquesta nova planta, un acte que ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, l’Executive Director d’AAM, Ivan Martínez, i el Vice President Engine Technologies d’AAM, Ben Schmidt. També hi han assistit el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, entre altres autoritats.

FY Vq3r6

Durant la seva intervenció, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, va agrair AAM per fer “aquesta gran inversió a Catalunya, que compta amb una posició geogràfica estratègica i privilegiada, una base industrial molt sòlida, una economia molt innovadora i oberta al món”. Ferrer també va  destacar que Catalunya disposa d’un ecosistema empresarial molt diversificat, que permet a empreses estrangeres instal·lar-se aquí i trobar proveïdors i empreses subministradores”, així com “la capacitat d’atracció de talent internacional i la mà d’obra qualificada”. “És un dels principals reptes que tenim com a Govern: que empreses com AAM trobin treballadors qualificats”, va assegurar.

De la seva banda, el Vice President Engine Technologies d’AAM, Ben Schmidt, va dir que “aquesta nova planta d’AAM serà fonamental per expandir-nos i diversificar-nos a nous clients i nous mercats”. “Produirà elements d’amortiment que redueixin el so i les vibracions del motor, una tecnologia crítica pels vehicles”, va subratllar també.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va celebrar que una nova multinacional hagi escollit Viladecans per instal·lar-s’hi. Aquí, va recordar que el municipi ocupa més treballadors que abans de l’inici de la crisi econòmica i que s’ha convertit en un dels principals captadors de noves inversions de l’àrea metropolitana demostrant que “és una de les millors ciutats on invertir a Catalunya.  

Redacció / Fotos: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix