Seur inaugura el nou centre d’operacions del Prat de Llobregat

La nau reforça les puntes d’activitat a la zona de Barcelona, amb pics que poden arribar als 31.000 enviaments diaris

Seur ha inaugurat oficialment aquest divendres el nou centre d’operacions del Prat de Llobregat, amb l’objectiu de consolidar Catalunya com a “peça clau” de l’activitat de la companyia, segons informa l’ACN.

Les noves instal·lacions, de 8.740 metres quadrats, han suposat una inversió de més de 3 milions d’euros (MEUR) per tal de millorar la capacitat operativa al territori català, especialment a Barcelona i l’Hospitalet, adaptant-se alhora a les innovacions del sector. El president de Seur, Yves Delmas, ha assegurat que la nau incorpora les últimes tecnologies aplicades al transport, de manera que la firma pot oferir un servei “integrat que garanteix el seguiment a temps real de tota la mercaderia”. Al mateix temps, Seur planteja el nou centre d’operacions com un reforç per als augments d’activitat en èpoques com Nadal, quan es registren pics de fins a 31.000 enviaments diaris a la zona de Barcelona.

Si bé la inauguració oficial ha coincidit amb l’activació a ple rendiment de tota la superfície de la nau del Prat, les instal·lacions ja es van posar parcialment en marxa durant la darrera campanya de Nadal, precisament degut a un augment d’activitat.

seur 3

Amb aquest centre d’operacions, Seur suma 12 punts operatius al conjunt de Catalunya, una regió que el president de la companyia considera “clau”. Per a Yves Delmas, la presència al territori català és important “no només pel pes obvi que té a l’economia espanyola, sinó també per la posició estratègica que ofereix per a les entrades i sortides, fet que afavoreix les exportacions i importacions”. Entre els centres del Baix Llobregat, el Vallès Occidental, Girona, Tarragona, Lleida, Vilafranca del Penedès i Manresa, Seur suma 1.500 llocs de treball, gairebé 300 dels quals es concentren a l’àrea de Barcelona, on la companyia gestiona 26.000 enviaments diaris.

Més capacitat

Amb aquest volum de treball, Delmas assegura que era “necessari” ampliar les instal·lacions “per millorar la capacitat i respondre a les demandes del sector”. El president ha garantit que la posada en marxa de la nova nau del Prat permet agilitzar l’activitat i gestionar les entregues amb més rapidesa. Pel que fa als detalls tècnics, el centre d’operacions inaugurat aquest divendres té capacitat per a què hi puguin descarregar directament 24 camions, a més d’incorporar 33 molls hidràulics nous que permeten fer la descàrrega de mercaderies de forma simultània a la xarxa d’arrossegament interna. Tot plegat, assegura Seur, permet reduir el temps mitjà de descarrega, alhora que es redueixen els riscos de d’accident.

seur 2

L’activitat de la nova nau de la Zona Franca del Prat se suma al centre logístic que la companyia també té a la Zona Franca de Barcelona, que actua com un dels principals nuclis de transbord i distribució de mercaderies a tot l’estat espanyol i també cap a l’estranger. En aquesta plataforma cada dia hi descarreguen 160 vehicles i n’hi carreguen 110, amb un total de 125.000 paquets gestionats.

En relació al volum de negoci global, Seur va tancar el 2017 amb uns ingressos de 660 milions d’euros i 110 milions de paquets entregats a 230 països. Els directius de la companyia destaquen especialment l’auge del comerç electrònic, que el darrer any va créixer un 15% respecte el 2016, amb 215 milions d’euros facturats, xifra que els situa com a primera companyia del sector en activitat a través d’internet.

Redacció / Fotos: AMB-Seur

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix