Més de 4.000 afiliacions a la Seguretat Social en el primer trimestre

Les activitats especialitzades de la construcció són la principal font de creixement

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el primer trimestre de 2018 registra una pujada tant en la població assalariada a la comarca com en els comptes de cotització a la Seguretat Social i en l'afiliació en el règim autònom.

Les activitats especialitzades de la construcció són la principal font de creixement de l’afiliació, amb gairebé 700 afiliacions més a la comarca respecte del trimestre anterior. Els serveis de tecnologies de la informació, el transport aeri i l’administració pública són les altres activitats econòmiques que fan pujar el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social. Així i tot, altres activitats com el comerç al detall, les indústries de productes alimentaris i els serveis socials amb allotjament baixen en ocupació respecte el trimestre anterior.

54e5c567110c0 transporte aereo shutterstock 154998557

En conjunt, la població assalariada al Baix Llobregat ha pujat en aquest trimestre en 4.084 afiliacions, fins a un total de 254.715. L’atur registrat baixa lleugerament i en termes interanuals es continua veient un descens de l’atur, de 4.193 persones.

Pel que fa a la contractació, disminueixen en 2.725 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, fet que es pot explicar perquè es van iniciar molts contractes en els períodes previs a les vacances d’hivern, ritme que no es va mantenir en els mesos de gener a març. En termes interanuals però, la contractació s’incrementa en 5.049 contractes més respecte al mateix període de 2017.

Redacció / Fotos: Saner-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix