D’antiga fàbrica de filatures a viver d’empreses

El Molí Fariner serà la seu del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell a partir del proper dilluns 16 de gener, han informat aquest dimecres fonts municipals.

Durant els últims mesos, l’Ajuntament ha adequat l’antiga fàbrica de filatura per a convertir-la en el punt de dinamització del teixit emprenedor de Martorell.

Antiga fàbrica de filatures

La fàbrica de filatures coneguda com el Molí Fariner està situada a la riba esquerra del riu Anoia. El nom de Molí Fariner es deu al fet que al costat de la fàbrica hi ha el casal d’un antic molí de finals del segle XVIII.

La fàbrica, edificada el 1854, és un edifici rectangular de planta i tres pisos, amb teulada a dos vessants amb encavallada de fusta de voladura d'onze metres.

Cada planta té 19 finestrals amb arcs carpanells i dues portes amb vidriera. La seva tipologia segueix el model anglès de Boulton & Wat, escampat per tot Europa i en particular a Catalunya cap a finals del segle XIX.

A la planta baixa hi ha la turbina que s'alimentava per mitjà d'un canal de rec. La fàbrica va tancar el 1981 i el seu propietari, Ramon Alegre, va donar l'edifici a Martorell.

Rehabilitat pels alumnes de l'Escola Taller, l’equipament és un testimoni del procés d'industrialització del municipi durant el segle XIX.

Concentrar l’activitat econòmica

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, ha explicat que “el canvi d’ubicació del departament vol millorar l’atenció a les persones que busquen feina, als qui volen formar-se i també als emprenedors i empresaris”.

El canvi d’ubicació de la seu de Promoció Econòmica va lligat a la posada en marxa del Viver d’Empreses i el Club de l’Emprenedor de Martorell.

Segons Amat, “aquest Viver s’ha de convertir en un punt de trobada obligatòria de totes aquelles persones emprenedores de Martorell i del seu entorn més proper que vulguin crear o fer créixer la seva pròpia empresa”. Les empreses o emprenedors podran instal·lar-se als despatxos per un temps màxim de tres anys prorrogables a cinc anys.

El Viver d’Empreses i el Club de l’Emprenedor de Martorell s’ubicarà a la primera planta d’aquest equipament, i estarà integrat per una sèrie d’espais aptes per a la instal·lació d’empreses o de professionals.

Aquests espais són dues sales (de reunions i d’actes), un espai comú (Club de l’Emprenedor), un arxiu, una biblioteca i una recepció.

Redacció | Foto: Ajuntament de Martorell
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix