El servei Reempresa de Molins, tercer punt d’atenció amb millors resultats

Les empreses assessorades pels serveis municipals registren l’índex de supervivència més alt de la demarcació

El darrer termòmetre Reempresa, elaborat per la Diputació de Barcelona, situa Molins de Rei com el tercer punt Reempresa amb millors resultats entre gener de 2016 i desembre de 2017. Només els punts de Sabadell i Mataró obtenen millors registres, i per davant de nuclis tan importants com Badalona, Cornellà de Llobregat, Sant Cugat del Vallès o Terrassa. En aquests dos anys analitzats s’han concretat a Molins de Rei 17 plans de negoci Reempresa (el màxim de tot el país) i 6 traspassos. Des de la creació del punt Reempresa a la vila s’han atès a 77 persones que volien cedir o traspassar el seu negoci i a 141 que estaven interessades en recuperar-los. En total s’han concretat 29 operacions de traspàs. A la demarcació de Barcelona hi ha 35 punts Reempresa, que donen servei a diferents municipis. En el cas de Molins de Rei, la seva àrea d’influència abasta fins a Sant Feliu de Llobregat o Sant Vicenç dels Horts.

ce consulting servicios empresariales

Assessorament

D’altra banda, quatre de cada cinc empreses que van rebre l’assessorament dels serveis municipals de Molins de Rei entre els anys 2011 i 2014 continuen actives al cap de tres anys. Les dades són les més altes de tots els 45 Centres Locals de Serveis a les Empreses de la demarcació de Barcelona i estan 20 punts per sobre la mitjana de Catalunya.

I és que el 79,2% de les empreses que es van crear assessorades pels serveis municipals durant el període 2011-2014 continuaven actives al cap de tres anys. Tres anys és el termini que els experts fixen per determinar si una empresa ha superat les dificultats de la seva creació i té viabilitat a mig i llarg termini.

Concretament les dades de les empreses fundades l’any 2014 demostren que la taxa de supervivència als tres anys se situava al 76,4% a Molins de Rei, al 59,2% al Baix Llobregat i al 62,1% a la demarcació de Barcelona, on en total hi ha 45 Centres Locals de Serveis a les Empreses.    

De mitjana, les empreses que es van crear entre 2011 i 2014 i que es mantenen en funcionament compten amb 2,2 treballadors. A més, un 28% d’aquestes empreses han facturat més de 50.000 euros anuals. De l’enquesta elaborada per la Diputació també es desprèn que el 32% de les empreses locals en funcionament des de 2014 té bones expectatives per l’any vinent.

Redacció / Fotos: Gestica (Arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix