Seat exporta per primer cop cotxes en vaixell a la Xina

La marca automobilística Seat ha embarcat aquest dimarts els primers 250 vehicles que comercialitzarà a la Xina a partir d'aquesta primavera. 

Amb la implantació en aquest nou mercat, Seat estrena una connexió marítima que unirà mensualment el ports de Barcelona amb els de Guangzhou i Tianjin.

A través d'aquesta línia, la primera que uneix Espanya i la Xina per transportar vehicles, la filial de Volkswagen exportarà al voltant de 4.000 vehicles durant l’any 2012.

El vicepresident de Relacions Institucionals de Seat, Ramón Paredes, ha explicat que, gràcies a les exportacions, l'empresa preveu augmentar la seva producció un 3% aquest any.

Paredes ha fet aquestes declaracions al Port de Barcelona, davant del vaixell Morning Cornelia, a on han embarcat els primers cotxes de Seat (250 Seat León) camí de la Xina.

Es tracta de la primera vegada que cotxes fabricats a Martorell (Baix Llobregat) s'exporten al gegant asiàtic.

La destinació final del Morning Cornelia, un vaixell de bandera panamenya, és el port de Tianjin, però abans farà escala a un port del sud del país: Guangzhou. El vaixell té capacitat per a 6.500 vehicles i una eslora de 199 metres.

Amb aquesta exportació a la Xina s'obre la que serà la primera línia regular marítima de vehicles cap a aquest país, amb un vaixell que desembarcarà els cotxes als ports de Guanzhoy i Tianjin.

El pla de Seat és enviar a la Xina uns 400 vehicles al mes, de manera que s'establiria aquesta línia regular mercant.

Encara que en el vaixell que s'ha començat a carregar avui només havia models León, en altres trimestres Seat preveu enviar-ne altres, entre ells l'Ibiza, el cotxe més venut de la firma.

L'aposta de Seat per exportar a la Xina encaixa amb la que fa anys manté la matriu de la multinacional, el grup alemany Volkswagen, que està construint la seva sisena fàbrica al gegant asiàtic.

De la seva banda, el Port de Barcelona ha manifestat la seva esperança que aquesta línia pugui facilitar la internacionalització d'altres empreses del sector del motor amb interessos a obrir mercat a la Xina.

Redacció | Foto: Seat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix