L’ocupació hotelera al Baix creix gràcies a l’MWC i la Setmana Santa

Durant el primer trimestre de 2018 es van ocupar el 53,1% de les places ofertes en els hotels de la comarca

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant el primer trimestre de 2018 s’ocupen el 53,1% de les places ofertes en els hotels del Baix Llobregat. Tot i presentar unes taxes d’ocupació inferiors a les de l’any anterior, en tots els mesos d’aquest any l’ocupació supera la meitat de l’oferta. Febrer va ser millor mes en l’ocupació.

Tot i que es preveu una ocupació inferior per al primer trimestre de 2019, la valoració respecte a la marxa del negoci i l’ocupació és significativament positiva entre els hotelers de la comarca.

108031330

Negocis i procedència

Els negocis és el principal motiu d’estada dels clients a la comarca aquest trimestre (62% del total). El principal mercat ha estat l’internacional, tot i amb això és gairebé igualat a l’espanyol (53,2% dels clients són estrangers).

Catalunya, França i Madrid son les principals procedències aquest trimestre. Respecte l’any anterior augmenta el pes dels clients procedents d’Estats Units i Canadà, Xina, Andalusia, País Basc o Japó. El client propi (procedent de Catalunya) és el que més disminueix.

48051888

El Congrès i festes

Els hotels registren una ocupació propera al 79% durant el Mobile i superior al 69% durant la Setmana Santa. Ocupacions que superen de manera destacada el global del trimestre (25% més d’ocupació en el MWC i 16% més d’ocupació en setmana santa).

Els hotels de la zona Delta i els de 4 estrelles concentren la major part de les pernoctacions realitzades als hotels del Baix Llobregat durant el Mobile (56% i 61% respectivament). Durant Setmana Santa concentren les majors pernoctacions Delta i Centre (49% i 35% respectivament). Respecte al total de places ofertes, són els establiments d’1 estrella i de la zona Nord els que presenten la major ocupació al llarg d’aquest període vacacional (83% i 77% respectivament).

montserrat hotel tc where 0

El preu mitjà dels hotels aquest primer trimestre (64,6€) creix de manera destacada durant el Mobile (139,8€) i disminueix en el període de setmana santa (61,9€). Els hotels de la zona Delta i els de 4 estrelles són els que tenen els preus més elevats tant durant el global del trimestre com durant el MWC. Tanmateix durant Setmana Santa són els hotels de la zona Nord i de 3 estrelles els que tenen els preus més elevats.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix