Consulta popular per impulsar el Parc Rural del Montserrat

La Diputació de Barcelona organitza tres tallers de debat, un d’ells a Olesa de Montserrat, per recuperar i donar una empenta a l'activitat agrària, ramadera i forestal

La Diputació de Barcelona consultarà als veïns de 16 municipis del Bages, l'Anoia, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental quines actuacions emprendre per impulsar el Parc Rural del Montserrat. Mitjançant tallers oberts, l'objectiu és definir com ha de ser aquesta iniciativa que ha de servir per recuperar i impulsar l'activitat agrària, ramadera i forestal en aquest territori. Els tallers els dies 17, 19 i 25 d'abril al Bruc, Castellgalí i Olesa de Montserrat.

parcrural

Mitjançant aquestes sessions, els impulsors del parc Rural del Montserrat volen escoltar les persones del territori, per posar a debat tant el model de gestió com les actuacions a realitzar, totes elles encaminades a valoritzar i diferenciar els productes agraris. Simultàniament es busca facilitar la incorporació de nous emprenedors pagesos i elaboradors artesans mitjançant un banc de terres i un espai de test amb els quals poder donar suport a les persones insuficientment preparades per engegar una empresa agrària per compte propi i poder-les orientar, formar, assessorar i acompanyar com a futurs emprenedors en l'àmbit agroalimentari.

Breus 10 ParcRuraldelMontserrat 02

El primer dels tallers tindrà lloc el dimarts, 17 d’abril, a la Sala de Plens del Bruc, adreçada a persones del Bruc, Collbató i Castellolí. La segona sessió serà dijous, 19 d’abril, al Casal Cultural de Castellgalí, pels habitants d’aquest municipi així com de Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet, Sant Salvador de Guardiola, Monistrol de Montserrat, Marganell, Vacarisses i Rellinars. Finalment, el tercer taller serà dimecres, 25 d’abril, a l’edifici de l’Escorxador d’Olesa de Montserrat, adreçat a persones d’Esparreguera, Abrera, Ullastrell, Viladecavalls i Olesa de Montserrat.

Reducció de les hectàrees agrícoles

Durant els últims anys, l'espai destinat el conreu en el conjunt de 16 municipis que integren el Parc Rural del Montserrat, ha anat desapareixent i en els darrers 60 anys s'ha passat de 10.000 hectàrees agrícoles a les 4.000 actuals, en un territori que té una extensió de 30.000 hectàrees de les quals 26.000 són bosc.

 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix