Es mantenen les desigualtats entre homes i dones a la comarca

La bretxa salarial es manté així com la segregació per raons de gènere en l’elecció dels estudis, continuen les diferències en les pensions contributives (45%) i en el percentatge d’emprenedors per sexes

L’Observatori Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat han publicat conjuntament l’informe “Les dones en el mercat de treball. Quan el gènere determina la recuperació”. Un informe que analitza de manera àmplia l’evolució de la situació de les dones en el mercat de treball del Baix Llobregat, i que permet confirmar i quantificar el nivell de discriminació per raó de gènere que existeix a la comarca.

dones treballadores dona

Segons l’Observatori, si bé és cert que 2017 ha estat el segon any amb registres positius a nivell macroeconòmic, en contractes, afiliacions i disminució de l’atur, aquesta tendència no ha afectat de la mateixa manera a dones i homes. L'informe confirma els mateixos indicadors pel que fa al treball a temps parcial i la cura d’infants, persones grans o dependents; aquests són cosa de dones i la bretxa o desigualtat salarial es dóna de manera transversal a tots els sectors, edats i ocupacions.

Emprenedoria i pensions

L’indicador que varia es el que fa a l’emprenedoria, a diferència de l’any anterior, el percentatge d’homes emprenedors és superior al de dones emprenedores. Només el 33% dels empresaris i cooperativistes de Catalunya són dones.

diferencia salarialNOVA

S’incorpora un indicador nou que fa referència a la quantia mitjana de les pensions contributives dels homes al Baix Llobregat és de 1.315 €, la de les dones no supera els 730 €, és a dir, existeix una bretxa de pensions del 45%.

Estudis superiors

De manera general s’observa una major presència de dones en els estudis superiors que no es tradueix en una major presència en les millors ocupacions. Això és un clàssic en els darrers anys, com també ho és l’elecció d’estudis, en la que s’observen segregacions per raons de gènere: més dones a batxillerat i més homes a cicles formatius. El tema a més a més es complica quan creix el pes de les noies matriculades en batxillerat d’arts i disminueix en el batxillerat tecnològic; i en cicles formatius, creix el pes de les dones en serveis socials i a la comunitat, consolidant-se més estudis i posteriors ocupacions clarament feminitzades i masculinitzades.

 

Redacció / Fotos: Arxiu- Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
220

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix