Augmenta la població assalariada al Baix en el quart trimestre de 2017

La població assalariada a la comarca puja fins a un total de 250.631 filiacions

Segons dades de l’Observatori del Baix Llobregat, el quart trimestre de 2017 presenta un augment en la població assalariada a la comarca i en els comptes de cotització a la Seguretat Social, tot i que disminueixen les afiliacions corresponents al règim d'autònoms.

teacher assisting student at chalkboard

El sector educatiu es presenta novament com la principal activitat econòmica que fa créixer l’afiliació en aquest quart trimestre, amb gairebé 800 afiliacions més a la comarca respecte del trimestre anterior. Les activitats esportives i d’entreteniment, seguides del comerç al detall i l’administració pública, són les altres activitats econòmiques que fan pujar el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social en aquest trimestre. Tot i així, altres activitats com els serveis socials sense allotjament o el transport aeri baixen en ocupació respecte el trimestre anterior. En conjunt, la població assalariada al Baix Llobregat ha pujat en aquest trimestre en 702 afiliacions, fins a un total de 250.631.

Atur i contractació

L’atur registrat baixa lleugerament en el quart trimestre de l’any, i en termes interanuals es continua veient un descens de l’atur, de 5.479 persones. Pel que fa a la contractació, augmenten en 1.658 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, fet que es pot explicar per l’inici de molts contractes en els períodes previs a les vacances d’hivern. En termes interanuals, la contractació s’incrementa en 4.696 contractes més respecte al mateix període de 2016.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
164

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix