Els treballadors de Titan inicien dues setmanes de vagues

Reclamen la readmissió dels companys acomiadats i el compromís de l'empresa de mantenir els actuals llocs de feina

Després de tres mesos d’aturades parcials, els treballadors d’Indústries Titan, la històrica empresa de pintures Titanlux del Prat de Llobregat, han decidit aquest dilluns en assemblea fer vagues de 24 hores fins al pròxim 9 de febrer als diferents centres per reclamar la readmissió dels treballadors acomiadats els últims mesos i exigir el compromís de l’empresa de mantenir els actuals llocs de feina. Segons informa l’ACN, els sindicats denuncien que l’any 2017 es va reduir la plantilla en 74 treballadors amb baixes voluntàries i nou acomiadaments no pactats i que en preveuen més tot i que l’empresa va tancar el 2016 amb una facturació de 103 MEUR i uns beneficis de 2,3. Francisco Garcia, del sindicat majoritari Co.bas, afirma que la direcció, amb l’objectiu de reduir un 10% la massa salarial, vol aprimar un 33% la plantilla que actualment és de 330 treballadors. Els treballadors definiran en els pròxims dies un calendari d’accions per acompanyar les aturades.

titan vaga general

Fracàs de les negociacions

Tot i que avui ho han ratificat en assemblea, els treballadors de Titan ja han fet aquest dilluns la primera de les jornades de vaga de 24 hores previstes. I es que la convocatòria oficial la va fer el comitè d’empresa la setmana passada que l’havia deixat en suspens a l’espera del resultat de les negociacions de mediació que van mantenir amb l’empresa finalitzades 10 jornades d’aturades parcials. És davant el fracàs d’aquestes negociacions que finalment s’ha acordat mantenir el pla previst i passar de les aturades parcials a les totals. Francisco Garcia lamenta que fins ara els compromisos de l’empresa no han passat de les bones intencions i que el que reclamen els treballadors és un acord formal que els garanteixi la feina en un futur.

titan vaga general 1

“Ja no confiem en la seva paraula. Volem un mínim de garanties per escrit”, afegeix García. Els sindicats també denuncien que la companyia estigui utilitzant els acomiadaments individuals en lloc dels col·lectius, que obligarien a l’empresa a demostrar que realment existeixen causes legals i, si n’hi ha, negociar-les amb els representants dels treballadors.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix