Sant Joan va debatre sobre l'impacte de l'economia circular i l'empresa 4.0

El VIII Fòrum Empresarial, celebrat al Centre Cultural Mercè Rodoreda, va servir també per lliurar diplomes de reconeixement als emprenedors locals que han creat empreses aquest any

El VIII Fòrum Empresarial de Sant Joan Despí va analitzar l'impacte que tindran l'economia circular i l'empresa 4.0 -la denominada quarta revolució industrial- a nivell empresarial, territorial i social. El Fòrum, celebrat el 28 de novembre, també va servir per reconèixer disset emprenedors que enguany han creat empreses amb el suport del servei d'assessorament de Promodespí.

L’acte va comptar també amb una conferència de Xavier Marcet, president de Lead To Change, empresa de consultoria en innovació estratègica. Marcet va explicar les claus de dos fenòmens que suposen un autèntic repte per a les empreses: l'economia circular i l'empresa 4.0.

emprenedors sjd altre

L'economia circular aspira a no generar residus i representa un canvi de visió tant a nivell empresarial, com territorial i social, i una transformació de la forma de produir i consumir. Per la seva banda, l'empresa 4.0 és com es coneix la quarta revolució industrial, que implica la digitalització de les indústries. "Estem en una situació similiar a les dels anys 90, quan ens preguntàvem si internet seria per tant, i ho ha estat. Ara ens preguntem si n'hi ha per tant amb la intel·ligència artificial, el big data i la robòtica, i sí, tindran un impacte similar", segons Xavier Marcet. Després de la conferència, Xavier Marcet va protagonitzar un col·loqui amb Carles Riba, president del Col·lectiu per un Nou Model Energètic Social i Sostenible.

empresari sjd

Durant l'acte, Poveda els ha felicitat "per la seva empenta i esforç" i ha destacat que l'Ajuntament "seguirà treballant per afavorir espais de debat, per facilitar a les persones emprenedores l'accés a formació i a coneixement, i suport per a la creació de noves empreses."

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix