Creix la població assalariada al Baix en el 3r trimestre de 2017

En termes interanuals, les activitats que més augmenten l'ocupació a la comarca són el comerç a l’engròs i l’educació

El tercer trimestre de 2017 presenta un augment en la població assalariada al Baix Llobregat, tot i que disminueixen els centres de cotització a la Seguretat Social i les afiliacions corresponents al règim d'autònoms, segons un informe realitzar per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat amb dades de l’Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya.

Les dades d’afiliació a la Seguretat Social presenten un comportament inusual pel que fa a una activitat econòmica, l’Administració pública, que fa créixer més de l’habitual les afiliacions en el Règim General de la Seguretat Social. Aquest augment però, és degut a un aspecte metodològic relacionat amb el registre administratiu, i és que a partir del tercer trimestre, els serveis territorials d’Ensenyament de la Generalitat han descentralitzat arreu del territori els comptes de cotització que abans tenien només a Barcelona. Això ha fet créixer l’afiliació en les comarques que acullen aquests serveis territorials, i en el cas del Baix Llobregat això ha suposat un increment sobtat de l’afiliació en Administració pública, concretament en el municipi de Sant Feliu de Llobregat, on es troba la seu dels serveis territorials d’Ensenyament.

teacher assisting student at chalkboard

Més afiliats al sector eductiu

A banda d’aquesta variació, el sector educatiu es presenta com la principal activitat econòmica que fa créixer l’afiliació en aquest tercer trimestre, amb gairebé 3.500 afiliacions més a la comarca respecte del trimestre anterior. Els serveis socials sense allotjament i els serveis de menjar i begudes són les altres activitats econòmiques que fan pujar el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social en aquest trimestre.

En termes interanuals, les activitats que més augmenten l'ocupació a la comarca són el comerç a l’engròs i l’educació.

Atur i contractes

Tot i la pujada en les afiliacions del règim general de la Seguretat social, l’atur registrat a les oficines de treball també creix en aquest tercer trimestre. En termes interanuals però, es comptabilitzen 6.816 persones registrades menys, i la taxa d'atur registral s'ha reduït en l'últim any del 13% a l’11%.

assalariats

Pel que fa a la contractació, disminueixen en 1.645 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, fet que es pot explicar per les finalitzacions de contractes temporals corresponent al període d'estiu. En termes interanuals, la contractació s'incrementa en 4.980 contractes més respecte al mateix període de 2016.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix