CCOO organitza a Cornellà una jornada de treball sobre el PNI

Van debatre l’impacte de la Indústria 4.0. i el Pacte Nacional per a la Indústria al Baix Llobregat

CCOO del Baix Llobregat va organitzar unes jornades sobre l’impacte de la Indústria 4.0 i mesures del Pacte Nacional per a la Indústria de Catalunya a la comarca, amb una notable participació sindical i d’assistència de públic. La jornada es va dividir en dues parts, una primera d’exposició i explicació del contingut del PNI, i una segona part de treball en diferents grups, on amb la participació dels delegats i delegades assistents es van elaborar, entre d’altres, les propostes que CCOO vol estudiar per la seva negociació amb la resta d’agents socials, econòmics i administracions.

pni ccoo 2

Energies netes i renovables (és la lluita contra canvi climàtic):

  • -Aprofitar sostre industrial per instal·lacions fotovoltaiques; per autoconsum i emmagatzematge de bateries.
  • -Analitzar oportunitats de millora de l’eficiència energètica dels processos industrials i veure oportunitats per a la simbiosi industrial.

Sistemes de transport públic per pal·liar dèficits històrics de la nostra comarca:

  • -Millora interconnectivitat municipis Baix Llobregat (connectar Rodalies + FFCC i Busos).
  • -Perllongar tramvia fins a Molins de Rei (fins 4 camins per connectar Sant Feliu (polígon El Pla), Molins de Rei, Sant Vicenç Horts i polígon Pallejà, facilitant desplaçament dels treballadors.
  • -Tramvia pot unir municipis i àrees d’activitat costanera (Cornellà fins a Castelldefels)
  • -Impuls del servei de l’L9: acords amb empreses per bonificar el seu ús, promoure canvis en la xarxa de Bus (serveis de llançadora) i connectivitat a peu i amb bicicleta.
  • -Carril BUS-VAO a C31: Autovia Castelldefels i B23.
  • -Polítiques que apostin per bonificar títols de transport a empreses i administracions.
  • -Bicicleta: estudiar increment significatiu de km d’aquest vehicle que s’imposa a UE, bonificar-ne el seu ús per facilitar la connectivitat segura entre municipis
  • -Activar plans de mobilitat que han de realitzar grans empreses i AAPP.

Polígons Industrials

  • -Fer un inventari dels polígons industrials (128) i qualificar el seu grau d’excel·lència per detectar mancances i prioritats d’intervenció.

-Fer anàlisi de: accessibilitat i mobilitat, Serveis bàsics, banda ampla, medi ambient i emergències, energia, materials, tractament de residus.

  • -Gestió moderna dels polígons: mobilitat i governança que permetria implementar millores i transformació sostenible dels processos industrials
    • o Intercanvis i compartir estratègies
    • o Crear figura Gestor polígons (rentable) (2007: 10%

    ccoo pni 3

-Producció més eficient i consum sostenible:

  • -Gestió residus del conjunt del polígon (economia d’escala) i reutilització
  • -Llars i edificis més sostenibles (no edificis que emeten CO2 perquè són antics) i no tenen eficiència energètica.

-Formació i qualificació de treballadors i treballadores el repte del Baix Llobregat és abordar la paràlisi del Centre de Formació Professional de l’Automoció de Martorell. És urgent solucionar aquest problema.

Causes segons CCOO:

  • - La manca històrica d’acord entre espais del propi Govern (conselleries d’Educació i Treball) i els diferents canvis de nomenaments, competències i dels equips de les pròpies conselleries han cronificat un problema, que ja esdevé insostenible.
  • - Compartim la preocupació de l’Ajuntament de Martorell: no rendiment social equipament construït a través de sòl públic municipal.
  • - CCOO sempre ha estat d’acord amb la creació d’un centre d’innovació tecnològica que estigui al servei d’un sector econòmic, com és de l’automoció al Baix Llobregat.
  • - CCOO estaria d’acord en la creació d’un òrgan de govern que aprovi un pressupost anual i que estigui sotmès als criteris i necessitats del conjunt d’empreses del sector.

Turisme Rural

  • Turisme de qualitat, no té impacte al territori, sostenible i monuments integrats al territori.
  • Es podria avançar en: Miradors de Montserrat (riu), Ruta modernisme i Romànic i també a espais naturals (Delta, estanys, serralades, corredor fluvial).

CCOO del Baix Llobregat també demanarà reactivar i dotar de contingut acords ja existents fruits del diàleg social a la comarca, com l’Acord de Concertació Territorial i el Pacte per a la Indústria, que conté dues comissions de treball que no s’han desenvolupat:

  1. Ocupació de qualitat, formació, internacionalització i competitivitat teixit industrial.
  2. Sòl industrial, polígons, energia, xarxes comunicació, infraestructures i sostenibilitat.

Redacció / Fotos: CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix