Els empresaris del Baix Llobregat debaten sobre el nou model de mobilitat

S’ha analitzat l’impacte que tindran les principals mesures del Programa Metropolità de Mesures contra la Contaminació Atmosfèrica, des del punt de vista de la sostenibilitat i l’activitat econòmica

PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, El Prat Empresarial i l'Ajuntament del Prat de Llobregat han organitzat la segona jornada anual de logística i infraestructures, que en aquesta edició ha girat entorn de la mobilitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la seva afectació sobre el teixit empresarial del territori, tenint en compte la nova normativa per millorar la qualitat de l’aire que es començarà a aplicar a partir del proper 1 de desembre.

La jornada, que ha aplegat una vuitantena d’empresaris, ha comptat amb la presència dels principals agents implicats en el nou model de mobilitat, entre ells el director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Carles Conill, i representants municipals del Prat de Llobregat i Castelldefels, juntament amb PIMEC i El Prat Empresarial.

SRL 8414

Carles Conill ha incidit en l’impacte que tindran les principals mesures del Programa Metropolità de Mesures contra la Contaminació Atmosfèrica, des del punt de vista de la sostenibilitat i l’activitat econòmica. En particular, el nou sistema d’etiquetes que ha establert el programa afectarà un total de 120.000 vehicles aquest desembre, que no podran circular per les rondes de Barcelona durant els episodis d’alta contaminació. Aquesta xifra, que suposa entre el 14 i el 16% de vehicles del total de vehicles de l’Àrea Metropolitana, té una especial importància al Baix Llobregat, ja que el transport de mercaderies és un dels principals motors econòmics del territori.

A la recerca de l’equilibri

Durant la jornada, s’ha debatut sobre la importància de trobar l’equilibri entre les mesures per reduir la contaminació i el desenvolupament econòmic de la comarca, que aporta l’11% del total del PIB de Catalunya i basa gran part del seu negoci en el moviment de mercaderies. En aquest sentit, els empresaris han reclamat unitat d’acció entre tots els consistoris de l’Àrea Metropolitana per tal de minimitzar l’impacte entre el teixit empresarial del territori. A més, han demanat als representants municipals que ofereixin propostes per poder adaptar-se al nou model de mobilitat, que s’anirà implantant en diverses fases durant els propers anys.

Redacció / Fotos: Aj. Prat-PIMEC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix