ERC-Gavà votarà en contra del pressupost municipal per al 2018

El suport del PSC i l’alcaldessa “al cop d’estat antidemocràtic amb l’aplicació de l’article 155”, així com l'augment de la pressió fiscal, la manca d'un model propi de ciutat i les despeses en imatge i propaganda del govern municipal, principals raons

ERC-Gavà ja té decidit votar en contra de l'aprovació inicial del pressupost municipal per al 2018 per decisió de l'assemblea local en el Ple de novembre que se celebrarà aquest dijous. Aquesta va acordar que no hi ha res a negociar fins que el PSC local i l'alcaldessa no rectifiquin el seu suport “al cop d'estat antidemocràtic que representa l'aplicació il·legal i il·legítima de l'article 155, la intervenció de la Generalitat i les institucions i l'empresonament, sense judici, de càrrecs electes i dirigents pacifistes de la societat civil”, segons expliquen fonts republicanes.

Altres raons

A banda d'aquest fet, ERC-Gavà considera que enguany hi ha motius per votar en contra del pressupost, com ara l'augment de la pressió fiscal, la manca d'un model propi de ciutat i les despeses en imatge i propaganda del govern municipal, format actualment pel PSC i l'únic regidor de Demòcrates per Catalunya, Ramon Castellano.

Després d'analitzar els comptes, ERC denuncia també un augment dels contractes temporals de personal (de l'11,7% de l'anterior exercici al 12,7%); i que es gasti més en esports i equipaments esportius (2.673.925,98 €) que en polítiques socials (2.523.999,55 €). Esquerra critica també que el govern local inverteixi més el proper any en comunicació, imatge, propaganda i atencions protocol·làries (1.130.764,25 €) que en partides molt més importants per a la ciutadania com ara salut i salubritat pública (394.691,91 €), medi ambient, platges i pagesia (750.252,56 €), promoció econòmica i ocupació (775.495,01 €) i comerç i turisme (630.675,11 €). A més, la partida en salut pública baixa, ja que s'elimina el programa Esport i Salut.

Per contra, la despesa en alts càrrecs (incloses dietes) unida a la de comunicació, imatge, propaganda i atencions protocol·làries (2.529.230,54 €) puja percentualment respecte de l'any passat un 6,6% (dos punts pel damunt de l'increment mig del pressupost, que és del 4,06%.). I segueix sent superior a la despesa en polítiques socials.

Pel que fa als impostos, la pressió fiscal augmenta un 3,96%, duplicant l'IPC interanual (1,6%). D'aquesta forma, els gavanencs i les gavanenques passaran de pagar una mitjana anual de 640,12 € en impostos el 2017, a 665,44 € l'any vinent. Alhora, ERC critica la manca de rigorositat del pressupost, on hi ha partides en el capítol de personal que fan referència a places ja extingides.

MASSANA 101117

D'altra banda, ERC insisteix en la insostenibilitat de l'empresa municipal Gavanenca de Terrenys Immobles (GTI) i l'incompliment de l'acord signat el 2016 amb el govern local de fer una reunió específica entre tots els partits del consistori per garantir-ne la viabilitat.

Sobre el pacte de pressupostos del 2017, aprovats gràcies al suport d'ERC, només s'ha complert un 37,5% dels punts acordats (6 de 16), en una altra constatació “del poc interés del govern local i de l'alcaldessa, Raquel Sánchez, per cercar consensos i governar per a tots els ciutadans, obrint la gestió política de l'Ajuntament a la participació real de les entitats i els veïns”, es manifesta des d’ERC-Gavà.

Redacció / Foto: Arxiu-Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix