Descens de l'ocupació assalariada a la comarca en el 2n trimestre

Les afiliacions al règim d’autònoms experimenta un augment significatiu

Segons informa l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el segon trimestre de 2017 presenta una caiguda en la població assalariada a la comarca, trencant així la tendència dels tres trimestres anteriors, però en la línia de comportament del mateix trimestre de l’any passat. Creixen, tot i això, els centres de cotització a la Seguretat Social i les afiliacions corresponents al règim d'autònoms.

La població assalariada al Baix Llobregat cau respecte a l’anterior trimestre en 1.886 persones, però l’autònoma puja en 90 i el nombre d’empreses en 149. Des del punt de vista de l'evolució interanual però, totes aquestes magnituds creixen respecte al mateix període de 2016. Per tant, en termes anuals, les dades d’ocupació i de cotització a la Seguretat Social són positives.

Baixa l’activitat en el sector educatiu

Tal com va succeir l’any anterior, el sector educatiu es presenta en aquest segon trimestre com la principal activitat econòmica que fa disminuir l’afiliació respecte del primer trimestre, remarcant el comportament estacional de caiguda de l’afiliació d’aquestes activitats a l’estiu. També destaquen en pèrdua d’afiliacions aquest trimestre els serveis socials sense allotjament, els serveis de menjar i begudes i les activitats esportives i d’entreteniment.

serveis1

En termes interanuals, les activitats que més augmenten l'ocupació a la comarca són el transport aeri, i el comerç a l’engròs i al detall.

Atur i contractes

Tot i la caiguda en les afiliacions del règim general de la Seguretat social, l’atur registrat a les oficines de treball disminueix en aquest segon trimestre tant respecte al trimestre anterior com respecte al mateix període de l'any passat. En termes interanuals, es comptabilitzen 7.353 persones registrades menys, i la taxa d'atur registral s'ha reduït en l'últim any del 13% al 11%.

Pel que fa a la contractació, augmenten en 7.761 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, fet que es pot explicar per l'increment de la contractació temporal corresponent al període previ als mesos d'estiu. En termes interanuals, la contractació s'incrementa en 6.926 contractes més respecte al mateix període de 2016.


Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
127

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix