L’Institut El Calamot de Gavà implantarà l’FP dual

El Departament d’Ensenyament i l’empresa Bauhaus signen un acord que oferirà una estada formativa mitjançant beca a un alumne del grau mitjà d’activitats comercials. El nombre de places s’anirà ampliant progressivament

 

El Departament d’Ensenyament i l’empresa Bauhaus han signat un conveni per oferir la modalitat de formació professional dual al cicle formatiu de grau mitjà d’activitats comercials que s’imparteix a l’Institut El Calamot de Gavà. L’acord l’han signat el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, i per part de Bauhaus, el director general, Bart Ginneberge, i el director financer, Nicolás Cordero.

Melcior Arcarons, durant l’acte de signatura, ha manifestat la satisfacció per col·laborar amb Bauhaus en el desplegament del model dual, ja que “la formació professional dual s’ha revelat com una modalitat més eficient per a l’aprenentatge professional i per a la posterior inserció laboral. Permet al sistema adaptar-se millor a les necessitats de les empreses, permet als estudiants aprendre fent, i permet a les empreses cultivar i detectar el talent dels joves”. El director general d’FP ha recordat que Ensenyament i Bauhaus  ja havien col·laborat prèviament per implantar la modalitat dual en aquest cicle formatiu a la Secció de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric (Salt) i a l’Institut Josep Brugulat (Banyoles).

Per la seva banda, Bart Ginneberge ha destacat que “l'adhesió a l'FP dual és un pas important en la política de formació que realitza la nostra empresa des de fa anys, per a estudiants universitaris i d’FP”. En aquest sentit, ha afegit que “estem convençuts que, amb l'FP Dual, els joves que s'incorporen al món laboral estaran millor preparats per afrontar els seus reptes professionals, en haver completat la seva formació teòrica amb la pràctica adquirida en la nostra companyia incrementant les seves possibilitats reals d'inserció laboral.”

Objectiu

Amb aquesta actuació es vol adaptar l’oferta de formació professional a les necessitats socials, laborals i professionals del teixit social, productiu i empresarial de Catalunya. És per això que Bauhaus oferirà una estada formativa mitjançant beca a un alumne d’aquest grau mitjà d’activitats comercials. Es preveu ampliar progressivament el nombre de places en l’empresa. Els estudiants que finalitzin aquest itinerari formatiu obtindran el títol de tècnic del cicle formatiu que hagin cursat i un diploma del projecte formatiu desenvolupat.

Així mateix, l’empresa proporcionarà places de pràctiques perquè alumnes del cicle puguin realitzar-hi el mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT) i col·laborarà amb el centre per establir una borsa de treball per facilitar la inserció laboral dels seus alumnes. També facilitarà la utilització de les seves instal·lacions per impartir el cicle formatiu i personal expert a l’institut com a suport tècnic i d’assessorament del professorat de les famílies professionals vinculades a aquest conveni. 

Redacció / Foto: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix