Guardó de CoopCat a la Cooperativa Obrera de Vivendas del Prat

Té més de 55 anys d’història i amb més de 1.000 pisos construïts la COV és una referència a Catalunya

La Cooperativa Obrera de Viviendas (COV) del Prat va rebre un reconeixement amb un dels guardons de la primera edició dels premis Reconeixements CoopCat que atorga la Confederació de Cooperatives de Catalunya (COV). La COV ha estat reconeguda per la tasca que està fent en matèria d’intercooperació, és a dir, de treball amb altres cooperatives i entitats de l’economia social. 

La Cooperativa Obrera de Viviendas és una cooperativa d’habitatges amb més de 55 anys d’història, que va possibilitar l’accés a un habitatge digne a famílies treballadores del Prat, davant la impossibilitat d’accedir a un habitatge digne i assequible, i que avui segueix oferint serveis i suport als seus més de 1.000 socis.

Amb més de 1.000 pisos construïts (la darrera promoció és del 2009 i és de lloguer) la COV és una de les cooperatives d’habitatge de referència a Catalunya, gràcies a una doble aposta: la continuïtat i la innovació.

La COV gestiona directament dos casals de gent gran al Prat i el 2015 va impulsar la construcció d’un centre de dia per a gent gran i en va contractar la gestió a la cooperativa Suara, que també porta el servei d’atenció domiciliària engegat uns anys abans.

Al llarg d’aquests anys també s’ha apostat per esdevenir impulsor i aixopluc d’altres projectes pratencs, especialment associatius o vinculats a l’economia social. Associatius, com l’espai a disposició d’entitats de la ciutat en el que hem convertit l’antiga escola i que avui és la seu de grups de teatre, música, pessebristes, tallers de pintura o alfabetització.

Els locals de la COV estan a disposició de noves cooperatives i avui dia hi ha instal·lats en espais de la Cooperativa projectes com el Coworking Uikú, la cooperativa Espigoladors, PastaxPasta, l’Esplai El Globus o l’associació Coop de Cap.

Redacció / Foto: Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix