El Baix Llobregat, protagonista dels XXX Premis Pimes

El Forn de Pa i Pastisseria Cardona de Corbera va rebre el premi al Comerç més Competitiu, mentre que l’empresa santboiana Electrònic Intelligent Controls SL va ser guardonat amb el premi a la Petita Empresa més Competitiva

 

El Palau Sant Jordi de Barcelona va acollir ahir la trentena edició dels Premis Pimes, que són un reconeixement a la contribució anònima dels petits i mitjans empresaris catalans al desenvolupament econòmic i social de Catalunya. Cal destacar la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; del ministre de Comerç i Turisme d’Andorra, Francesc Camp, i dels consellers d'Ensenyament, Meritxell Ruiz; d’Interior, Jordi Jané; de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el delegat del Govern, Enric Millo, entre altres autoritats. En l'acte també ha intervingut el president de Pimec, Josep González.

El president de la Generalitat va explicar durant la seva intervenció a l’acte que “si algú vol saber què pensen o què volen els empresaris de Catalunya, els de debò, que vingui a posar l’orella aquí i a preguntar les nostres pimes”. “Potser s’haurien estalviat errors monumentals i encara serien a temps d’adonar-se que perjudicar les bases del sistema  productiu és el camí més directe a la insignificança”, ha reblat. Davant dels més de mil empresaris que van assistir, el cap de l’Executiu va posar en relleu que “per ser un veritable país capdavanter i posar-nos al nivell dels nostres socis europeus més avançats, ens fa falta un estat que treballi a favor de les pimes sense reserves, ni condicions, ni arbitrarietats”. “Un estat lleial amb els territoris més productius, com Catalunya”, va afegir, i que “faciliti els instruments per a l’activitat econòmica, com les infraestructures o l’energia”. També ha fet notar que calen “ajuntaments que no criminalitzin sectors clau per a la nostra economia, com el turisme.” 

En l’edició d’enguany, el Baix Llobregat ha estat una de les comarques protagonistes, ja que va rebre dos premis.

Premi al Comerç més Competitiu

El Forn de Pa i Pastisseria Cardona és una empresa familiar centenària, fundada per Pau Cardona Rigol l’any 1885. Va néixer com a forn de pa, per abastir la població de Corbera de Llobregat. Cap al 1950, es va incorporar l’activitat de pastisseria, començant a petita escala, i va anar evolucionant a mesura que ho feia la societat del país.

El salt important es va produir durant els anys 80 i 90, quan van obrir una botiga en cada una d’aquestes dècades, a més de reformar en profunditat la primera incorporant-hi una cafeteria. Ja en els 2000, es va reformar i es va afegir una cafeteria en un altre dels establiments de Corbera i es va inaugurar una pastisseria-cafeteria amb terrassa a Molins de Rei.

forn cardona

En cada obertura i cada reforma, s’ha mantingut el disseny corporatiu, així com incorporat les últimes novetats en mobiliari i tecnologies, de manera que tots els establiments estan connectats en xarxa a un ordinador central. L’empresa es troba en plena transformació digital, amb presència creixent a les 7 xarxes socials, renovació de la pàgina web i construcció d’una base de dades qualificada.

Forn de Pa i Pastisseria Cardona, amb quatre establiments comercials i 20 treballadors, és un clar exemple de com el comerç de proximitat, tan arrelat als nostres pobles i ciutats, ha sabut fer front a la transformació econòmica i social que estem experimentant sense perdre la seva essència i esperit de servei.

Premi a la Microempresa més Competitiva

Electrònic Intelligent Controls SL (E-Controls és el nom comercial d’aquesta empresa de Sant Boi de Llobregat) ofereix solucions d’eficiència energètica a oficines i hotels, entre altres edificis. Els serveis d’aquesta micropime, que van des de la il·luminació fins a la climatització, han anat evolucionant al llarg de la seva trajectòria, passant de ser un fabricant més a proveir els seus clients amb solucions que inclouen formació i suport tècnic.

e controls 2

Durant el darrer any, l’empresa ha creat un nou lloc web en format HTML5 per adaptar-se a les noves necessitats dels mercats. A més, cada any editen un catàleg on inclouen tots els seus productes, les últimes novetats i els projectes més rellevants duts a terme l’any anterior. Tots els productes del catàleg són dissenyats i desenvolupats per E-Controls i fabricats a la seva planta de producció a Sant Boi de Llobregat.

E-Controls és present a diferents fires del sector com la fira de Frankfurt, Light&Building, ISH Clima o Hostelco, i ja té representació comercial a diversos països d’Amèrica Llatina, entre ells l’Equador, Xile i Costa Rica. Durant el 2016, l’empresa ha fet una forta aposta per posar-se al dia en Prevenció de Riscos Laborals, fent formacions a la seva plantilla, formada per 8 treballadors.

Redacció / Fotos: Pimec - E-Controls

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix