Un trimestre més d'augment d'ocupació a la comarca

El sector educatiu es presenta en aquest primer trimestre com la principal activitat econòmica que fa créixer l’afiliació

El primer trimestre de 2017 torna a registrar un creixement de població assalariada al Baix Llobregat, seguint amb la tendència del trimestre anterior. Creix també el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i les afiliacions corresponents al règim d'autònoms.

La població assalariada a la comarca creix respecte a l’anterior trimestre en 1.757 persones, l’autònoma en 60 i el nombre d’empreses en 75. Des del punt de vista de l'evolució interanual, totes aquestes magnituds creixen també respecte al mateix període de 2016.

Tal com va succeir en el trimestre anterior, el sector educatiu es presenta en aquest primer trimestre com la principal activitat econòmica que fa créixer l’afiliació, recuperant així la pèrdua de llocs de treball que es va donar al llarg dels darrers mesos d'estiu que es va copsar en les dades del segon trimestre de l’any passat i que es van començar a recuperar en les xifres del 3r i 4t trimestre de 2016. També destaquen en creixement d’afiliació les activitats de serveis tècnics d’arquitectura i enginyeria, activitats de construcció d’immobles i els serveis de menjar i begudes.

En termes interanuals, les activitats que més augmenten l'ocupació a la comarca són les de serveis socials sense allotjament, els serveis de menjar i begudes, les activitats especialitzades de la construcció i el sector de l’educació.

L’atur registrat a les oficines de treball disminueix en aquest primer trimestre tant respecte al trimestre anterior com respecte al mateix període de l'any passat. En termes interanuals, es comptabilitzen 7.500 persones registrades menys, i la taxa d'atur registral s'ha reduït en l'últim any del 14,1,% al 12,0%.

Pel que fa a la contractació, disminueixen en 3.078 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, fet que es pot explicar per l'increment que va tenir el passat 4t trimestre la contractació temporal corresponent a la campanya d'hivern. En termes interanuals, la contractació s'incrementa en 7.783 contractes més respecte al mateix període de 2016.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix